Regulació polèmica

Clam de la restauració de Barcelona contra la prohibició de fumar a les terrasses

  • El sector creu que són espais de convivència entre fumadors i no fumadors i destaca que les incidències són anecdòtiques

Clam de la restauració de Barcelona contra la prohibició de fumar a les terrasses

ELISENDA PONS

2
Es llegeix en minuts
Patricia Castán
Patricia Castán

Periodista

ver +

La confirmació que la Conselleria de Salut prohibirà fumar a les terrasses de bars i restaurants el 2023 obre una nova trinxera en el cas de la restauració de Barcelona, que ja manté una guerra amb l’ajuntament contra les retallades horàries i per la denegació majoritària de les terrasses extraordinàries que es van autoritzar durant la pandèmia. Per als més de 10.000 negocis de la ciutat, suposarà una nova limitació a la seva activitat, que en un 88,2% dels casos (segons una enquesta sectorial) preveuen com a perjudicial o molt perjudicial per a ells.

El sondeig fet a instàncies del Gremi de Restauració de Barcelona (aquest diari ja va avançar una part dels resultats) inclou diverses preguntes sobre el tabac i les terrasses. El 92,4% dels 738 entrevistats (a través d’una empresa externa) opinen que les terrasses a l’aire lliure són precisament un espai de convivència entre fumadors i no fumadors. Només un 4,2% mantenen el contrari.

Notícies relacionades

Preguntats sobre si han registrat incidències entre els dos perfils de clients als seus vetlladors, un 92% asseguren que no i un 5,6% apunten que sí de manera anecdòtica; només un 0,1% les qualifica d’habituals.

La posició de la Generalitat, que es reafirma en la seva idea de prohibir el tabac en aquests espais a la fresca, no ha agradat gens als operadors. Només un 0,1% ho veuen positiu, enfront el 8,4% que ho creuen irrellevant, el 33,1% que pensen que serà perjudicial per a la seva activitat i el 55,1% que clamen que serà molt perjudicial, en un moment en què aquests espais són clau per a la seva facturació, des de la crisi sanitària.