Barcelonejant

Jordi Basté s’aixeca a les 4.24 del matí

Barcelona acull el Congrés Mundial d’Urologia, i James Thornton és guardonat pels Premis Dret i Societat del bufet RocaJunyent

Jordi Basté s’aixeca a les 4.24 del matí

El Periódico

3
Es llegeix en minuts
Joan Vehils

El periodista Jordi Basté es desperta cada dia a les 4.24 del matí des de fa 16 anys. «Doncs sí, a les 4.24 en punt. És que tinc TOC». M’explica mentre passegem per la Diagonal el dia després de saber que el seu programa havia guanyat un Ondas. El premi el va agafar per sorpresa i està tan desbordat i atabalat com feliç pel seu equip. Tant és així que aquella nit la va passar sol a casa veient el futbol. «Vaig haver de prendre’m un Trankimicin i amb prou feines vaig adormir dos o tres hores». Se li nota. Les ulleres el delaten.

Ha rebut missatges del president Aragonès, del seu amic Pep Guardiola, d’Ona Carbonell i, des de la competència, de Laura Rosel i així fins a 230 més que encara té per contestar. Li va fer especial il·lusió la felicitació a través d’Instagram de l’actor Carlos Cuevas, en què el denomina ‘El Messi de la ràdio’. Ara té diverses celebracions previstes. Amb les seves filles, amb l’equip i amb amics. O sigui, que el reservat del restaurant Bodega Sepúlveda estarà ple durant uns dies. Parlem de la ràdio i del seu futur: «Doncs esclar que em queda menys per deixar el programa. T’asseguro que no hi seré 16 anys més».

Doncs això, que Basté té TOC i el seu despertador ho sap i ho saben també els seus amics que cada any viuen els seus infinits dubtes sobre la seva renovació fins que renova. És així, però és el millor davant d’un micro. El seu equip és la seva família i part de la seva vida, i això li compensa això de matinar tant. De qualsevol manera, com Messi, algun dia ho deixarà, però continuarà fent ràdio. «No m’importaria tornar a esports o potser un programa nocturn». En fi, que Basté, que és d’Horta, però ara viu més a prop de la ràdio, ja té tres Ondas, tot i que aquest li ha fet especial atenció. Estima el seu equip. Felicitats.

Barcelona no para

Volia parlar-los també aquesta setmana de l’estada de Leonardo DiCaprio a Barcelona disfrutant de la màgia de la ciutat; del veler de fusta més gran del món anomenat Götheborg que ha arribat al port de Barcelona; de l’Airbus més valuós i modern de la família reial qatariana que va aterrar dimecres al Prat i de la sèrie que Carmen Maura està gravant al recinte de la Fira, però em quedo amb el Congrés Mundial d’Urologia que també s’ha celebrat a Barcelona. I m’hi quedo perquè és una aposta personal del doctor Alberto Breda. Un italià que treballava a Los Angeles i que va rebre una oferta de la Fundació Puigvert i va venir a Barcelona. És l’actual cap d’urologia de la Puigvert i ha portat els millors uròlegs del món a la nostra ciutat.

Premis RocaJunyent

Notícies relacionades

Dijous assisteixo als Premis Dret i Societat que organitza des de fa set anys el bufet RocaJunyent. Em trobo la seu del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona atapeïda. El president executiu, Joan Roca, va anunciar que el guardonat era James Thornton per la seva defensa del medi ambient. Thornton és advocat, fundador i CEO de ClientEarth, una ONG amb més de 300 advocats ambientalistes que litigen pel compliment de la legislació mediambiental. La seva feina és reconeguda mundialment i la revista The New Statesman el va designar com una de les 10 persones més influents que podrien canviar el món. El propi premiat va destacar que un dels seus mèrits va ser convèncer el govern xinès per utilitzar energies renovables.

Abans, la presidenta del Consell General de l’Advocacia, Victoria Ortega havia destacat el paper de Thornton en la seva defensa de la llei per crear un futur millor per a les persones i el planeta. Va tancar l'acte Miquel Roca, que a més d’estar en plena forma, va felicitar James Thornthon i també els joves premiats del IX Concurs de RSA. Els va animar a introduir-se al món del dret. «El país serà allò que la seva joventut vulgui ser», va sentenciar. Van assistir a l’acte, entre d’altres, l’excap del Col·legi de l’Advocacia i ara Delegada del Govern, Maria Eugènia Gay, el conseller, Carles Campuzano, el president del Port de Barcelona, Damià Calvet, el president del MNAC, Joan Oliveras i el degà del Col·legi de Procuradors, Ángel Quemada.

Temes:

Barcelonejant