Campanya

Barcelona en Comú demana donatius per afrontar les eleccions del 2023

El partit proposa domiciliar aportacions de 20, 50 o 100 euros amb freqüència a convenir

Barcelona en Comú demana donatius per afrontar les eleccions del 2023

JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
Meritxell M. Pauné

Les campanyes electorals costen diners. I els ‘comuns’ ja tenen experiència en aquesta lletra petita de la política institucional, després de dos mandats al capdavant de l’Ajuntament de Barcelona. Així, acaben de llançar una petició de donatius perquè els seus simpatitzants els ajudin a sufragar el cost de la carrera cap a les urnes.

D’aquí mig any exacte BComú tornarà a presentar-se a les eleccions perquè Ada Colau revalidi el ceptre municipal per tercera vegada. En un missatge difós per Telegram, el partit assevera que no té «diners ni de ‘lobbies’, ni de bancs ni de fons voltor» i demana col·laboracions econòmiques per dependre només de «la gent comuna, la gent que fa créixer l’organització».

Notícies relacionades

«La nostra ciutat i la nostra vida ens pertanyen a nosaltres i no a cap minoria privilegiada que vol governar-la des de l’ombra com el seu negoci privat», diuen sense embuts. El missatge dirigeix a una pàgina web del partit que convida a domiciliar aportacions de 20, 50, 100 euros o altres quantitats. El pagament pot ser puntual o regular (mensual, trimestral, semestral o anual).

Fonts del partit consultades per EL PERIÓDICO indiquen que Barcelona en Comú ja havia fet campanyes similars «en altres ocasions», que les fa «periòdicament» i que també les va fer en les anteriors convocatòries electorals.