A la Fira

BComú es manifesta, sense regidors, contra la fira The District

BComú es manifesta, sense regidors, contra la fira The District

MANU MITRU

1
Es llegeix en minuts

Una vintena de persones han participat en la protesta unilateral convocada pels comuns contra la fira immobiliària The District, que ha començat aquest dimecres a la Fira de Barcelona i que reuneix en la ciutat grans fons d’inversió internacionals i immobiliàries. El partit havia decidit manifestar-se en solitari aquesta tarda en comptes de participar en l’acció matinal d’una cinquentena d’entitats socials que exigien a l’alcaldessa i líder de BComú, Ada Colau, forçar la suspensió de la fira com a presidenta de Fira de Barcelona.

Amb gairebé més pancartes que participants, la concentració ha atret curiosos i mitjans de comunicació, però cap dels regidors de la formació a Barcelona. La protesta ha durat una mitja hora i ha consistit fonamentalment en la lectura d’un manifest.

Notícies relacionades

La foto de polítics electes en la protestahavia de ser munició segura per a la pròxima campanya electoral. L’alcaldessa s’ha estalviat el dilema de secundar o no la crida del seu partit al trobar-se a Buenos Aires en una cimera de grans ciutats pel clima.

Al matí, les entitats socials sí que ha protagonitzat una sonada protesta. Han irromput al recinte i han obligat a retardar aproximadament dues hores la seva obertura. La vigília, Ada Colau va respondre per carta al Sindicat de Llogateres, que liderava la mobilització, per aclarir que el seu càrrec honorífic en la Fira no li permet modificar la seva programació. Tanmateix, va deixar constància de la seva poca simpatia per la cita: «Comparteixo la vostra preocupació», els va dir.