Barcelona activa els 17 radars nous i començarà a multar al gener

Barcelona activa els 17 radars nous i començarà a multar al gener

Carlos Montañés

1
Es llegeix en minuts

Barcelona activa la fase pedagògica dels 17 nous radars de punt a l’interior de la ciutat, que va instal·lar a principis del mes passat. Per ara només s’enviaran avisos a les persones que superin la velocitat permesa, però el gener del 2023 (en menys de tres mesos) començaran a sancionar els infractors.

Notícies relacionades

Dels 17 controls de velocitat, 12 se situen en entorns escolars i obliguen a moderar la velocitat fins a un màxim de 30 quilòmetres per hora. Els altres cinc estan en ubicacions considerades de risc per la circulació a velocitats inadequades i en aquest cas el llistó de la multa comença a partir dels 50 quilòmetres per hora.

La mesura s’emmarca en el compromís municipal d’«incrementar la seguretat viària i reduir els sinistres», ha informat l’ajuntament en un comunicat. El consistori també ha alertat que superar la velocitat permesa és un dels factors que més influeix en la causa indirecta sobre els sinistres i n’agreuja els efectes, i ha defensat la seva aposta per dotar-se d’un sistema de control automàtic d’aquests excessos de velocitat.