Fiscalitat 2023

Barcelona estrena una «tarifa plana» per fraccionar impostos en 10 mesos

  • Només poden optar a la mesura persones físiques que paguin més de dos rebuts municipals

  • És aplicable en els casos de l’IBI, l’impost sobre vehicles de tracció mecànica, l’IAE i l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres

Barcelona estrena una «tarifa plana» per fraccionar impostos en 10 mesos
1
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

El govern de Barcelona en Comú i el PSC ha presentat aquest divendres el projecte de pressupostos i ordenances de la ciutat per al 2023, que suposa un increment del 5,6% respecte al vigent i que està plantejat, segons el consistori, en funció de la dificultat econòmica vinculada a la inflació i el preu de l’energia.

Circumstàncies que amenacen d’aguditzar la crisi i afectar encara més la butxaca dels ciutadans. Per això, segons ha explicat la regidora d’Hisenda, Montserrat Ballarín, en una compareixença juntament amb el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, i el regidor de Pressupostos, Jordi Martí, el consistori planteja una mesura nova per pagar els rebuts municipals.

Flexibilització

Notícies relacionades

Una mesura que no està prevista per a les empreses, sinó per a les persones físiques. Els contribuents que afrontin més de dos rebuts municipals podran fer servir el sistema de la tarifa plana, que preveu que aquests impostos de l’ajuntament es paguin de forma fraccionada en 10 mesos.

Els impostos municipals que es veuen afectats per la mesura són: l’impost sobre béns immobles (IBI), l’impost sobre vehicles de tracció mecànica (IVTM), l’impost sobre activitats econòmiques (IAE) i l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres (ICIO).