Grafiti a l’Ateneu Rosa de Foc

Tvboy demana a Déu que s’apiadi dels reis Joan Carles I i Carles III en el seu nou mural a Barcelona

El grafiter italià fa una picada d’ullet als Sex Pistols i el seu ‘God Save The Queen’ i il·lustra l’emèrit i Isabel II al barri de Gràcia

  • Una dècada d’art urbà legal a Barcelona

  • MAPA | La ruta dels grafitis de Barcelona

Tvboy demana a Déu que s’apiadi dels reis Joan Carles I i Carles III en el seu nou mural a Barcelona

Tvboy

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Tvboy vesteix Barcelona de petons apassionats entre il·lustres personatges, però també rivals. El seu grafiti més recent va ser un petó d’agermanament entre Pep Guardiola i Mourinho durant la passada edició del Primavera Sound. Són famosos els seus pòsters d’autoritats convertides en superherois o en sants. Però aquest divendres ha deixat els petons de costat i ha tirat de sàtira.

El grafiter també és l’autor del cèlebre record a Raffaella Carrà. El grafiter va triar el noble encreuament entre el passeig de Gràcia i la Diagonal per recordar la cantant, morta el 2021. Al carrer Escorial va plasmar l’eclosió de l’equip de futbol femení del Barça amb la capitana Alexia Putellas convertida en heroïna, ‘Super Alexia’, demostrant que abans els nens volien ser Messi i ara somien ser com la jugadora. En aquest sentit, va deixar una premissa per a totes les joves: «‘Follow your dreams’» («segueix els teus somnis»), va escriure.

Que algú els salvi

Aquesta vegada, l’artista ha plasmat el seu art en una de les façanes de l’Ateneu Rosa de Foc, al barri de Gràcia. Tvboy sol inspirar-se en els temes més actuals i aquesta vegada ha optat per fer un ‘joc de trons’ amb el rei emèrit Joan Carles I i la reina Isabel II d’Anglaterra. Tot això, amb una picada d’ullet a la cèlebre cançó dels Sex Pistols, ‘God Save The Queen’.

Notícies relacionades

En el colorit mural apareix un Joan Carles I, punk i amb una crossa, que crida «‘God save me’» («Déu em salvi»). Al seu costat, la sobirana britànica somriu, pícara, i s’apiada del seu fill, el rei Carles III, amb un «‘God save my son’».

Tvboy és el nom artístic i la marca creada per Salvatore, un artista italià que va començar a pintar als carrers de Milà el 1996. El 2004 es va mudar a Barcelona i des d’aleshores,no només ha guanyat reconeixement internacional, sinó que sorprèn els veïns de la capital catalana amb les seves eixerides obres.