Missatge en rus

Guardiola i Mourinho es fonen en un petó que conclou el seu passat turbulent

El Primavera Sound substitueix el mural d’Ayuso i Colau per mostrar un missatge d’«agermanament» a través dels dos entrenadors

Guardiola i Mourinho es fonen en un petó que conclou el seu passat turbulent

FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest dijous va començar el segon cap de setmana del Primavera Sound 2022, i ho va fer amb un altre mural de dimensions estratosfèriques i un altre petó mediàtic que promou l’agermanament: el de l’exentrenador del FC Barcelona i actual míster del Manchester City, Pep Guardiola, amb José Mourinho, ex del Reial Madrid i el Manchester United. El gest és entendridor, però rememora els grans duels futbolístics que van viure els tècnics sobre la gespa i a la sala de premsa.

La lona està situada a la mateixa ubicació on es va mostrar la pancarta d’impacte que va donar la benvinguda als assistents al festival la setmana passada: el petó de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Ayuso. Aquest gran mural s’exhibeix un any abans que el festival obri sucursal a la capital de l’Estat: el 2023 se celebrarà un cap de setmana a Barcelona i un altre a Madrid.

«Agermanament» entre ciutats

En els dos casos, l’obra és una clara referència al famós petó entre el líder soviètic Leonid Bréjnev i el president de l’RDA Erich Honecker que és al Mur de Berlín. Aquesta campanya promoguda pel festival vol simbolitzar l’«agermanament» de Barcelona i Madrid. Els mediàtics xocs a les banquetes entre Guardiola i Mourinho són prova d’això.

Notícies relacionades

A més del gest icònic, sobre els entrenadors diu un missatge en rus: ¡Déu, ajuda’m a sobreviure!. Una segona lona llueix el mateix missatge que el cap de setmana passat «Barcelona + Madrid = Primavera Sound. Diversitat, cultura, tolerància».

Un altre petó de Guardiola i Mourinho

Aquest petó entre els dos entrenadors no és nou. Després de plasmar el de Messi i Cristiano, l’artista Tvboy ja va reflectir el 2018 el dels dos tècnics. En aquest cas va ser al passeig de Gràcia de Barcelona.