Als 10 districtes

Plantació massiva de 8.000 arbres als carrers de Barcelona

  • L’ajuntament inicia una posada al punt dels escocells de la capital, tot i que 465 hauran de ser pavimentats per incompatibilitats

Joan Cortadellas

Plantació massiva de 8.000 arbres als carrers de Barcelona
Plantació massiva de 8.000 arbres als carrers de Barcelona

/

1
Es llegeix en minuts

L’Ajuntament de Barcelona ha començat una plantació massiva de 8.000 arbres en tots els districtes de la ciutat per reduir els escocells buits. La campanya, batejada com a ‘Cap escocell sense arbre’, comença aquest dijous. Les noves unitats seran d’espècies poc proclius a provocar reaccions al·lèrgiques, de manera que no hi haurà cap plataner entre els 8.000 arbres nous.

La plantació durarà mesos, ja que cada espècie té el seu calendari, segons si respon millor a la calor o al fred. Quant als arbres en mal estat que segueixen als escocells, es retiraran amb màquines especials i Parcs i jardins encarregarà el nou arbre de substitució, que rebrà reg durant 4 anys, en comptes d’alimentar-se només de la pluja, per assegurar que prosperi.

Aquesta acció, que forma part del pla de manteniment Cuidem Barcelona paral·lel a l’estrena de la nova contracta de neteja, se suma a la plantació de més de 55.000 plantes i flors que ja va tenir lloc en els diferents barris de la ciutat durant la primavera, ha informat el consistori en un comunicat.

Parcs i jardins farà un esforç suplementari aquests mesos amb l’objectiu de reduir el nombre d’escocells buits i es contractarà un servei de suport a les brigades d’arbratge per reforçar la plantació de la campanya.

465 incompatibles

Actualment a Barcelona hi ha 8.911 falles d’arbratge d’un total de 207.000 arbres, dels quals es pavimentaran 465 escocells per l’existència de serveis en el subsol o d’altres impediments que fan inviable la plantació d’un arbre.

Notícies relacionades

200 escocells més han sigut apadrinats a través del programa de voluntariat ciutadà Cuida un escocell. Hi participen més d’un centenar de persones des de finals del 2021. Els únics requisits per inscriure’s en el programa són ser major d’edat i viure o treballar a la ciutat.

El regidor de Transició Ecològica i Emergència Climàtica, Eloi Badia, ha destacat que «mai en la història» havien fet una plantació tan important, que veu fonamental tant visualment com per al desenvolupament de la ciutat i per la lluita contra el canvi climàtic.

Premi Ciutat Europea del Bosc 2022