Crisi del Govern

Trias congela la seva decisió de ser candidat: «Estic estupefacte»

Trias congela la seva decisió de ser candidat: «Estic estupefacte»

Joan Cortadellas

1
Es llegeix en minuts

L’exalcalde de Barcelona Xavier Trias ha assegurat que ha congelat la seva decisió de ser candidat de Junts a les municipals del 2023 a la capital catalana perquè està «estupefacte» per les baralles dins del partit i amb ERC. «No prenc cap decisió perquè estic estupefacte», ha afirmat Trias en declaracions a Catalunya Ràdio.

Així, ha lamentat el conflicte entre ERC i Junts en el govern de Catalunya i ha recordat la seva pròpia petició d’ordre per acceptar ser alcaldable de nou: «Una de les condicions bàsiques que vaig dir és que no ens barallem, que hi hagi acord». Ha reclamat consens intern i extern: «No només acord intern a Junts, tampoc vull barallar-me amb ERC». «Estem cometent un error i no crec que sigui bo el que estem fent», ha expressat amb referència a la possible ruptura del Govern.

Notícies relacionades

Ha insistit que «seria absolutament sorprenent, erroni i equivocat trencar el Govern» i ha considerat que s’han de redefinir els objectius per a aquesta legislatura. «És un error. Una altra cosa és com ho fas per veure com es recondueix perquè a base de retrets no es pot governar. Aquesta història s’ha d’acabar», ha dit a l’entrevista. Ha afirmat que «la imatge de desunió que dona l’independentisme és molt negativa» i ha lamentat que aquesta situació generi desconcert a la ciutadania, que segons ell no pot entendre el que passa.

Com relatava aquest cap de setmana EL PERIÓDICO, la crisi del Govern té una important ona expansiva en la política municipal barcelonina. A més del pas endavant de Trias, amenaça les negociacions de pressupost que han de començar aquesta tardor. Si fa dues setmanes el govern d’Ada Colau veia amb optimisme una reedició del pacte creuat amb l’aprovació de comptes al Parlament, la congelació de les converses entre En Comú Podem i el Govern empenyen la capital a prorrogar els pressupostos vigents.