Barcelona entrega les primeres 1.000 targetes amb serveis gratuïts per a persones cuidadores

Barcelona entrega les primeres 1.000 targetes amb serveis gratuïts per a persones cuidadores
1
Es llegeix en minuts

L’Ajuntament de Barcelona ha començat aquest dijous a entregar les primeres 1.000 targetes amb serveis gratuïts per a persones cuidadores. Es tracta de les anomenades Targetes Cuidadores, una iniciativa amb què el consistori vol «combatre la invisibilitat social de les tasques de cures». L’entrega dels primers exemplars l’ha realitzat l’alcaldessa, Ada Colau, des del centre Barcelona Cuida (a l’Eixample), i en roda de premsa ha destacat que aquesta iniciativa podrà beneficiar 355.000 persones.

Aquesta targeta ofereix 13 recursos i serveis gratuïts concrets que la persona beneficiària que actualment cuidi ancians, malalts, dependents o amb discapacitat podrà utilitzar de manera personalitzada i exclusiva.

Notícies relacionades

Colau ha assegurat que es tracta d’un servei «destinat a créixer», ha demanat a les altres administracions solucions estructurals per atendre de manera digna –ha dit– la dependència, i ha reivindicat que l’ajuntament ha sigut pioner en aquestes iniciatives. Alguns dels serveis que s’ofereixen –que l’Ajuntament preveu ampliar en un futur per adaptar-se a les necessitats que sorgeixin– són un canal d’informació personalitzada, assessorament, suport emocional telefònic 24 hores, també psicològic de sis del matí a mitjanit, i acompanyament jurídic, entre d’altres.

La nova targeta, que és gratuïta, es pot sol·licitar mitjançant un formulari disponible a la pàgina web o de manera presencial a l’espai Barcelona Cuida (Viladomat, 127) o a qualsevol oficina de Vila Veïna de la ciutat.