Aturades en un servei essencial

La nova vaga de bus de Barcelona a l’octubre afectarà les hores punta

  • Es preveu que comenci el 17 d’octubre i les freqüències es veuran alterades de 08.00 a 10.00, de 16.00 a 18.00 i de 03.00 a 05.00 hores

La nova vaga de bus de Barcelona a l’octubre afectarà les hores punta

Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts
Jordi Ribalaygue
Jordi Ribalaygue

Periodista

Especialista en Barcelona i àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Les aturades parcials als autobusos de Barcelona seguiran fins aquest divendres i, si les negociacions entre Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i els sindicats continuen sense fructificar, la vaga es reprendrà el 17 d’octubre. Les converses entre l’empresa pública i el comitè de vaga s’han reprès aquest dimecres, després de set dies de protesta. Tanmateix, els contactes s’han trencat de nou sense acord que satisfaci les reivindicacions dels representants dels treballadors per compensar la plantilla per la pujada de la inflació. Fonts sindicals posen ja data a una nova tanda d’aturades a partir de mitjans d’octubre en hores punta, amb interrupcions en el servei de 08.00 a 10.00 hores, de 16.00 a 18.00 i de 03.00 a 05.00

La convocatòria per al mes vinent s’etiqueta d’indefinida. L’actual torn d’aturades que acaba divendres afecta la freqüència habitual de les línies de bus de Barcelona de 02.00 04.00 hores, de 10.00 a 12.00 i de 21.00 a 23.00. La Generalitat va decretar serveis mínims del 20% dels trajectes en les tres franges. La vaga va començar el 22 de setembre i va abastar els quatre dies de festa major.

Notícies relacionades

Tots els sindicats amb representació en el comitè d’empresa secunden les mobilitzacions per reclamar millores salarials i en les condicions laborals del personal d’autobusos de TMB. Són ACTUB, CGT, SIT, CCOO i UGT. Els convocants de la protesta insten la companyia de transport públic de l’Àrea Metropolitana de Barcelona a augmentar el salari dels 4.459 empleats dels busos de Barcelona per compensar l’encariment dels preus.

TMB ha ofert que els salaris creixin un 2%. Els sindicats creuen que és insuficient perquè queda lluny de la variació de l’IPC en els últims mesos. La companyia replica que la llei de pressupostos de l’Estat no li permet apujar més les retribucions.