Mesura preventiva

Crema de matolls espectacular controlada a prop de l’aeroport del Prat

  • Els Bombers de la Generalitat han desbrossat una part del Parc Nou, al Prat de Llobregat, per evitar el risc d’incendi

  • Una gran columna de fum s’ha aixecat als voltants de l’aeròdrom, visible des de les terminals

barcelona/el prat 3.jpg

barcelona/el prat 3.jpg / Ricard Cugat (Zeta_intramedia)

1
Es llegeix en minuts

Una gran columna de fum ha sobrevolat els voltants de l’aeroport del Prat aquest dilluns. Lluny del que es podria creure, la fumarada negra vistosa que ha sigut visible des de les terminals no era fruit d’un incendi que hagi causat estralls als voltants de l’aeròdrom. En realitat, s’ha tractat d’una crema controlada de matolls que els Bombers de la Generalitat han efectuat per desbrossar una part dels terrenys del Parc Nou, al Prat de Llobregat.

Tant l’Ajuntament del Prat com el cos de bombers han avisat a través dels seus comptes a les xarxes socials que la pràctica s’efectuaria a partir d’aquest dilluns al matí. L’objectiu era eliminar vegetació que, en cas de calar-s’hi foc, podria avivar les flames i complicar les tasques d’extinció. La falta de tasques de neteja per desembarassar la muntanya de brossa s’ha assenyalat com un dels factors que han contribuït a agreujar alguns incendis aquest estiu.

Notícies relacionades

L’actuació s’ha produït com a mesura de prevenció d’incendis que puguin afectar l’activitat normal de l’aeroport. La zona tenia un excés de vegetació seca que podia actuar com un combustible perillós en cas d’un focus de foc. La setmana passada es van produir a la zona quatre petits incendis.

Després d’unes sis hores de feina, els Bombers han donat l’actuació per finalitzada. En tot cas, la crema ha deixat imatges que portaven a pensar que s’havia declarat un incendi a prop de l’aeroport.