Barcelonejant

Barcelonejant | Unzué uneix i assenyala els polítics

  • El partit contra l’ELA es va viure en una nit tan emotiva, amb el reivindicatiu discurs d’Unzué, com cordial, i si al camp vam veure l’abraçada de Guardiola amb Xavi i la de Lewandowski amb Haaland, a la zona noble del club no hi va haver retrets entre els polítics catalans

barcelona/vehils 1.jpeg

barcelona/vehils 1.jpeg / Zeta_intramedia

3
Es llegeix en minuts
Joan Vehils

Tots els polítics que van assistir al Camp Nou per presenciar el partit contra l’ELA van escoltar amb atenció el reivindicatiu discurs de Juan Carlos Unzué. El principal organitzador de la trobada va exigir que entri en vigor la ‘llei de l’ELA’ que es va aprovar al maig. Ho va fer des del centre del Camp Nou i també quan va estar a la llotja. Va ser una nit tan emotiva com cordial. I si al camp vam veure l’abraçada de Guardiola amb Xavi i de Lewandowski amb Haaland, a la zona noble del club no hi va haver retrets entre els polítics catalans. No n’hi va haver entre els de Junts i ERC, que ens tenen tan acostumats que discrepin per tot.

És veritat que per Junts van visitar la llotja dos dels consellers que més distinció demostren en les seves intervencions, i em refereixo al conseller Argimon i al conseller Giró, i que per part d’ERC hi van acudir la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, i la diputada Marta Vilalta. És a dir, que no hi havia cap ‘killer’. Així que hi va haver salutacions, abraçades i petons entre tots ells i també màxima cordialitat entre Joan Laporta i Ferran Soriano, que en altres temps es tiraven els plats pel cap. I hi va haver respecte i agraïment a la ministra de Sanitat, Carolina Darias, que va ser la màxima autoritat allà present.

Va sorprendre negativament l’absència de l’alcaldessa o d’algun regidor de l’ajuntament i no va faltar la delegada del Govern a Catalunya, Maria Eugènia Gay, que és una d’aquestes persones que sempre sap estar. Es nota que té un excel·lent currículum al marge de la política. Va destacar la presència de l’alcalde socialista de la Roda, José Ramón Amores, càrrec que compagina amb la seva feina diària, malgrat que també pateix ELA, i de diversos membres de la Fundació Luzón que van exercir de coorganitzadors de la vetllada. Luis Enrique estava acompanyat del seu fill i de Toni Cruz, de La Trinca, que exerceix d’assessor a Barça TV. I va ser emotiva l’abraçada entre Manel Estiarte, ara al City, amb el director de màrqueting de Nike, Albert Baronet. En fi, que cal felicitar Unzué i el periodista Xavi Torres, impulsor de l’esdeveniment, però també el City i la junta del Barça, que ho va posar tot perquè la nit fos un èxit. Sens dubte, partits com el de dimecres i els del futbol femení demostren que el Barça continua sent més que un club: 91.062 espectadors no és només un èxit, també un exemple de compromís ciutadà. Ara toca que els polítics compleixin.

Del Cercle d’Economia al càmping

Notícies relacionades

Javier Faus va deixar la presidència del Cercle d’Economia el 12 de juliol després de les primeres eleccions celebrades en aquesta institució. Des d’aleshores, la seva activitat no ha parat. L’exvicepresident del FC Barcelona, a través del del fons de capital Meridia Capital, és un dels pioners en impulsar i invertir en edificis del districte 22@ Nord. És a dir, la part d’aquesta zona que està per sobre de la Diagonal. Però Faus, que al seu dia es va inventar fons per invertir en hotels, pimes i ‘start-ups’, ara es dedica als càmpings. Sota el nom de ‘We Camp’, els nous càmpings de Meridia combinaran l’acampada en llocs excepcionals amb el luxe d’alguns hotels. M’explica Faus que ja són la cadena més gran a Espanya, que disposen de 8 càmpings però que l’objectiu és arribar a 25. L’última adquisició és la de Cadaqués, que començarà la primera fase de les obres al setembre. Pretenen millorar també tota la zona que està a tocar de la casa Dalí. Espero que l’hi autoritzin. Segur que els veïns ho agrairan. El nivell de brutícia d’alguns paratges d’aquest bonic poble és inadmissible.

Úrsula Corberó és aquí

Per cert, llegeixo aquests dies que Úrsula Corberó està passant uns dies a Eivissa però en realitat és a Cadaqués. Ha estat una setmana a la casa que un fotògraf amic seu té a deu minuts del centre de la població. Està amb la seva parella, Chino Darín, i se’ls ha vist navegant, passejant i en algun restaurant. Tot això amb la màxima discreció i educació. La protagonista de ‘La casa de papel’ és una de les actrius espanyoles amb més seguidors a Instagram, gairebé 24 milions, i ha agraït la seva estada penjant algunes fotos que demostren que no es troba a les Balears.