Estudi de l’Agència de Salut Pública

Els mosquits disminueixen un 20% aquest estiu a Barcelona

La sequera dels últims mesos ha provocat un descens de mosquits a la capital catalana

Els mosquits disminueixen un 20% aquest estiu a Barcelona
1
Es llegeix en minuts
EP

La presència de mosquits ha disminuït un 20% aquest estiu en comparació amb l’anterior, segons l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), el mateix descens que es va registrar l’any passat respecte al 2020. El motiu del descens de mosquits és la sequera dels últims mesos ja que aquests insectes, a més de la calor, busquen la humitat per dipositar les seves larves.

«Hem notat fins i tot menys mosquits que l’any passat», ha dit el responsable de vigilància de mosquits de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, Tomàs Montalvo, en unes declaracions a TVE. Segons el tècnic de l’ASPB, Jesús Jarque, aquesta disminució està relacionada amb la falta d’aigua: «Hi ha focus de criança, com les fonts, que normalment tenen aigua, però que ara són secs». Tot i que les pluges d’aquests últims dies podrien impulsar la cria: «La presència d’aigua pot augmentar l’activitat si hi ha una bona temperatura», ha alertat Jarque.

Notícies relacionades

Durant l’estiu, professionals de l’Agència de Salut Pública de Catalunya han treballat en 80 espais de Barcelona per identificar mosquits i elaborar un larvicida per mantenir a ratlla la població, però alguns dels focus de cria es troben en propietats privades. El tècnic especialista en mosquits d’Anticimex, Èric Rodríguez, ha explicat a TVE que n’hi ha prou amb buidar els punts d’aigua per eliminar els mosquits i «quan són permanents, s’utilitza un granulat per matar les larves».

Rodríguez ha afegit que la majoria de les intervencions que s’han fet aquest estiu han sigut entre Viladecans (Barcelona) i Sitges (Barcelona). A Catalunya, la presència de mosquits és especialment important als Aiguamolls de l’Empordà (Girona) i al Delta de l’Ebre (Tarragona).

Temes:

Sequera