Ordenança municipal

La restauració demana una reunió «urgent» amb Colau davant la «indefensió» per la nova normativa de terrasses

Els establiments afectats al·leguen que l’agost és un mes vacacional i que no poden presentar recursos contra la mesura

A1-153650265.jpg

A1-153650265.jpg / Jordi Cotrina (EPC)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

 El Gremi de Restauració de Barcelona ha sol·licitat una reunió «urgent» amb l’alcaldessa, Ada Colau, davant la «indefensió«que suposa que en ple mes d’agost s’estigui comunicant a bars i restaurants la nova normativa que els obliga a reduir l’horari de les terrasses en algunes zones de la ciutat per combatre el soroll nocturn: el carrer d’Enric Granados, cinc places de Gràcia, els Jardins de la Mediterrània a Sants i dues zones més a Ciutat Vella.

El gremi ha assegurat aquest divendres que els establiments del carrer d’Enric Granados han rebut, durant les últimes hores, les notificacions oficials que els informen de la reducció horària de les terrasses.

Aquestes mesures encara no han entrat en vigor, ja que primer s’han de notificar formalment als establiments afectats, perquè aquests puguin presentar al·legacions, i el Gremi de Restauradors considera, segons han informat en un comunicat, que l’agost és un mes en què alguns restauradors estan de vacances i no poden presentar aquests recursos.

Posposar-ne la tramitació

«Enviant les notificacions durant el mes d’agost, l’ajuntament ha desatès la recomanació de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, que va demanar posposar-ne la tramitació al mes de setembre per evitar la indefensió dels restauradors», ha lamentat el gremi en un comunicat.

La Junta de Govern de l’Ilustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) va emetre un comunicat la setmana passada en què demanava a l’ajuntament que no enviés notificacions judicials a l’agost, perquè «una notificació aquest mes pot implicar que el destinatari no pugui exercir el seu dret de defensa amb plenes garanties», a l’estar de vacances.

El Gremi de Restauradors tem que els establiments d’Enric Granados que ja han rebut la notificació oficial no puguin presentar al·legacions, i per això exigeix una reunió «urgent» amb Colau durant la setmana que ve, quan l’alcaldessa té previstos actes commemoratius de l’atemptat de les Rambles del 2017.

«Donar la cara»

El director del gremi, Roger Pallarols, ha exigit a Colau «donar la cara»: «L’alcaldessa ha d’interrompre les seves vacances de la mateixa manera que el govern que presideix ha interromput les dels restauradors», ha dit.

A més, ha considerat que els horaris de la restauració van quedar fixats en l’ordenança de terrasses del 2018: «L’acord implicava respectar l’horari actual, únic per a tota la ciutat» i, per tant, ha considerat que «l’alcaldessa ha trencat la seva paraula i ha reobert, de manera unilateral, la guerra contra la restauració.»

L’Ajuntament de Barcelona ha pres la decisió d’avançar una hora el tancament de les terrasses en carrers i places considerades com a zona acústicament tensada en horari nocturn (ZATHN), per reduir la contaminació acústica, com el carrer d’Enric Granados, cinc places de Gràcia, els Jardins de la Mediterrània a Sants i dues zones més a Ciutat Vella.

Cobertura gratuïta

Notícies relacionades

Les terrasses d’aquestes zones han d’avançar-ne una hora el tancament quan entrin en vigor aquestes mesures una vegada hagi passat el període d’al·legació dels restauradors, i hauran de tancar a les 23.00 hores de diumenge a dijous i a la mitjanit els divendres, dissabtes i vigílies de dia festiu.

El gremi també ha informat que s’ha posat en contacte amb els comerciants afectats de totes aquestes zones, tant d’Enric Granados com els altres punts situats a Ciutat Vella, Sants-Montjuïc i Gràcia, i ha assegurat que donarà cobertura jurídica gratuïta als seus agremiats.