Tradicions

Les festes de Gràcia tornen a la normalitat per la porta gran

  • Aquest any es podrà disfrutar d’un total de 23 carrers decorats i gairebé 1.000 activitats gratuïtes destinades a tots els públics

Gràcia premia els seus carrers

Gràcia premia els seus carrers

2
Es llegeix en minuts

La Festa Major de Gràcia torna aquest 2022 a la normalitat amb una oferta de gairebé mil activitats gratuïtes per a tots els públics. Aquest any, a més, compten amb una nova figura que s’afegirà a la ja clàssica Àliga de Gràcia i a la resta de bèsties de les festes: un lleó. Eloi Badia, regidor del districte de Gràcia, ha volgut remarcar la gran oferta lúdica d’aquest any i ha volgut agrair als veïns del barri la implicació perquè la festa hagi tornat a la normalitat. «Aquest any comptem amb gairebé mil activitats gratuïtes. No hi ha cap festa major a Catalunya que arribi a aquest volum d’activitats i això s’ha aconseguit gràcies a la dedicació dels veïns i les veïnes que contribueixen a fer que això sigui una gran festa popular».

Dos espais centrals de festa i 23 carrers decorats

La Festa Major de Gràcia torna aquest any i recupera la vitalitat dels anys previs a la pandèmia. En total, hi haurà 23 comissions de veïns que decoraran els seus trams de carrer. A més, el barri comptarà amb vuit espais de festa on es concentrarà el gruix de les activitats, dels quals destaquen els dos centrals situats a la plaça de Joanic i a la de Manuel Torrente. A Joanic els assistents podran disfrutar d’una zona destinada a les arts escèniques on es podran veure disciplines com la dansa tradicional, dansa contemporània i espectacles de màgia, teatre i circ. A la plaça de Manuel Torrente s’hi situarà un espai gastronòmic en un ambient més relaxat. A més, hi haurà una fira d’atraccions als Jardinets de Gràcia i dues fires d’artesania a la plaça del Diamant i a la de la Virreina.

Notícies relacionades

Les festes de Gràcia són una celebració que advoca per la inclusió i la diversitat. Aquest any, la Fundació Festa Major de Gràcia assegura que volen continuar sent un referent en aquest àmbit i per això han ampliat l’oferta d’activitats adaptades a totes les persones i col·lectius. Destaca la continuïtat del punt lila contra les agressions masclistes que se situarà tots els dies a la plaça de la Revolució. Aquest any, per primera vegada, s’hi afegeix una campanya en contra de la LGTBI-fòbia en un espai compartit amb el punt lila.

També s’incorporen activitats dirigides a persones amb capacitats diverses, com les visites guiades pels carrers per a persones amb autisme i persones amb discapacitat visual. Lina López, presidenta de la Fundació Festa Major de Gràcia, ha volgut posar el focus en la importància de mantenir els valors socials de les festes del barri de Gràcia. «La festa serà mes social i inclusiva. Estem aconseguint ser referents en aquest aspecte i estem treballant perquè hi hagi activitats per a totes les persones. A més, també hem volgut ser sensibles amb els refugiats i per això col·laborem amb el programa ‘Barcelona t’acull’ durant els dies 17 i 18 d’agost». També continuen fomentant l’ecologia i la conscienciació amb el medi ambient a través del foment del reciclatge a través de la implementació de papereres de reciclatge a totes les barres i el repartiment dels ja clàssics gots de plàstic reutilitzables amb el disseny del cartell d’aquesta edició.