Divisió al grup municipal popular

Bou acusa el PP català de boicotejar-lo diàriament i no descarta ser alcaldable per Barcelona d’un altre partit

  • «No trucaré a cap porta. Si algú ve a trucar a la meva, ja en parlarem», afirma el regidor, que anuncia que seguirà al grup popular fins al final de mandat

Bou acusa el PP català de boicotejar-lo diàriament i no descarta ser alcaldable per Barcelona d’un altre partit

FERRAN NADEU

3
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

«No puc continuar al partit perquè des de l’endemà que vaig sortir nomenat regidor a Barcelona em vaig adonar que no m’estimaven. Aquest ha sigut sempre el gran problema». Amb aquestes paraules ha començat aquest dimecres Josep Bou una rastellera molt llarga de retrets al PP de Catalunya, perquè ha precisat que no té cap problema amb el PP a tot Espanya, i d’aquesta manera ha justificat la seva decisió de renunciar d’entrada a optar a presentar-se de nou a l’alcaldia en una llista dels populars. No ha descartat del tot fer-ho amb altres partits.

«Els problemes sempre han sigut amb els responsables del partit a Catalunya. Mai amb les bases, amb els afiliats», ha precisat Bou. El regidor ha assegurat que una vegada va haver complert, és a dir, quan la candidatura que va encapçalar va aconseguir mantenir la representació a l’Ajuntament de Barcelona amb dos regidors, la cúpula que encapçala Alejandro Fernández, a qui no ha esmentat, li va donar l’esquena i el va boicotejar per sistema.

Vox o Ciutadans

Per tot això, ha dit, es descarta com a alcaldable del PP, i tot i que s’ha demostrat molt decebut amb el món de la política, no es tanca del tot a una segona etapa amb una altra opció política: «No trucaré a cap porta. Si algú ve a trucar a la meva, ja en parlarem». De fet, Bou ha remarcat uns minuts abans que si en lloc del PP hagués sigut Ciutadans o Vox qui li hagués proposat ser alcaldable el 2019, també hauria acceptat.

«És veritat que Pablo Casado em va posar a dit. No hi havia cap més opció, soc independent», ha explicat. Del successor de Casado, Alberto Núñez Feijoó, ha dit que no ha parlat amb ell. Del PP català que va trobar al convertir-se en candidat ha afirmat que era «un partit en l’ostracisme, a punt de desaparèixer (de l’ajuntament). Vam aconseguir que no fos així». Malgrat comprovar que no era estimat per la cúpula, ha prosseguit, va decidir continuar.

«Vaig fer reformes, vaig comptar sempre amb les bases del partit. Tots els meus assessors menys dos són afiliats al PP. No podia seguir quan des d’Urgell (carrer en què hi ha la seu del PP català) es cuinava un circ mediàtic. El que van fer va ser perjudicar el partit. Perquè per damunt de tot soc president del grup municipal del PP». Entre els greuges que ha esmentat ha destacat que no se’l convidés a una visita de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, però també ha al·ludit a lletjos sistemàtics a tots els fronts, com no publicitar la seva tasca al consistori.

«Fins aquí hem arribat»

Notícies relacionades

«Ho he donat tot. He fet set i vuit actes en un dia. Se’m coneix a Barcelona, per bé o per mal. Em vaig donar a conèixer. M’he entregat en cos i ànima al PP, per afinitat política però també per compromís personal. A cada cop rebut vaig contestar amb el silenci. Sabia que el silenci era el millor per no perjudicar el partit. Però fins aquí hem arribat», ha proclamat Bou, que ha explicat que inicialment va pensar a fer aquest pas al setembre, però que ha preferit anar-se’n de vacances amb els deures fets.

S’inicia ara un període de deu mesos que no serà fàcil, ja que Bou es proposa continuar com a president del grup d’un partit amb què ha trencat formalment. Malgrat tot, no sembla que la relació pugui empitjorar gaire actualment, per això les dues parts podrien gestionar el temps de mandat que queda com una parella en la fase final d’una relació que mai va arribar a funcionar del tot.