Precaucions

Onada de calor | Barcelona no tanca Collserola però demana no anar-hi per evitar riscos

L’ajuntament sí que ha clausurat alguns miradors i els aparcaments no vinculats a la restauració

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’Ajuntament de Barcelona ha decidit no tancar el parc de Collserola però insta la ciutadania a no accedir-hi i prendre precaucions pel risc extrem d’incendis forestals després que la Generalitat activés ahir el Pla Alfa 3, el de més perill de foc al bosc.

El tinent d’alcalde de Seguretat i Prevenció, Albert Batlle, ha insistit aquest divendres que Catalunya viu un «moment crític» d’onada de calor i ha presentat en conferència de premsa el pla de salvament aquàtic i subaquàtic del litoral barceloní.

L’activació del nivell 3 del Pla Alfa per part de la Generalitat ha implicat el tancament d’uns quants massissos com el Montgrí, l’Albera i Sant Llorenç del Munt, però no Collserola, tot i que sí que ha clausurat alguns miradors d’aquest massís i els aparcaments no vinculats a la restauració.

Precisament aquest divendres, s’han anul·lat alguns actes convocats a Collserola, com la Cursa Poblats Ibèrics.

Si empitjora, tancament

El consistori estudiarà tancar tot l’espai natural si la situació empitjora.

L’Ajuntament de Barcelona sí que ha recomanat no accedir a l’espai natural i prendre algunes precaucions per l’onada de calor, que ha fet pujar els termòmetres per sobre dels 40 graus, com ara evitar l’exercici físic en les hores de màxima temperatura.

Notícies relacionades

El nivell 3 del Pla Alfa, actiu fins a la mitjanit de dilluns al dimarts 19 de juliol, també ha obligat a limitar la circulació motoritzada en el medi natural i suspendre activitats d’educació en l’oci i les esportives que es desenvolupin a la natura.

A aquestes limitacions s’afegeixen les aprovades el juny pels Bombers de Barcelona per a la precaució d’incendis, com la prohibició de fer treballs forestals o de manteniment, així com qualsevol activitat que pogués crear una ignició a menys de 500 metres de la massa forestal, com cremar residus o les barbacoes.