Mobilitat

Collboni anuncia que Barcelona limitarà l’espai als bicitaxis aquest estiu

  • El tinent d’alcalde adverteix que és una mesura transitòria a l’espera que la Generalitat prohibeixi l’activitat

Collboni anuncia que Barcelona limitarà l’espai als bicitaxis aquest estiu

Guardia Urbana de Barcelona

2
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

Els detalls de la restricció exacta es coneixeran pròximament, però el que ja és clar és que l’Ajuntament de Barcelona es proposa complicar la vida als bicitaxis fins que la Generalitat de Catalunya, que és qui té la competència per fer-ho, prohibeixi la seva activitat i desterri aquests vehicles de la capital catalana.

Així ho ha anunciat aquest dijous el primer tinent d’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, que ha afirmat que el govern està decidit a fer el que sigui necessari per acabar amb un fenomen que considera negatiu i al qual Collboni va declarar la guerra la setmana passada.

Per ara, segons el tinent d’alcalde, el que farà el consistori és posar pals a les rodes dels bicitaxis aquest estiu, al limitar l’espai de la ciutat pel qual poden circular. Ho farà, ha dit, mitjançant un decret que es donarà a conèixer ben aviat. No serà l’única mesura que es prendrà en aquests mesos de calor: «Serem a sobre dels que circulin de forma il·legal». És a dir, els que no tinguin llicència d’activitat.

Nova comissió

Collboni ha anunciat després de la reunió de la comissió mixta Generalitat de Catalunya-Ajuntament de Barcelona que el Govern ha acceptat crear una comissió per estudiar la prohibició dels bicitaxis. Una comissió, ha precisat el socialista, que tindrà en compte la seguretat i la mobilitat i que «ha de permetre a mitjà termini prohibir una activitat que no aporta cap valor a la ciutat, que només té conseqüències negatives, d’ocupació de l’espai públic i de precarietat dels que s’hi dediquen».

El regidor del PSC ja va instar en el ple municipal de divendres que la Generalitat vetés aquesta activitat. Llavors, el seu grup va aconseguir, amb els vots de tots els grups municipals menys Junts, que s’hi va abstenir, l’aprovació d’una proposició que advocava per instar el Govern a decretar la prohibició. «Barcelona no és Bombai», va dir el socialista en el ple.

Un estiu complex

Notícies relacionades

«Afrontem un estiu complex i estem prenent mesures. Estem molt contents que la ciutat torni a la vida, de les xifres espectaculars de la recuperació econòmica, però hem de governar i posar límits», ha argumentat aquest dijous Collboni.

El tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, també va anunciar dilluns mà dura amb els bicitaxis. Batlle va explicar que el govern estava valorant la possibilitat d’un canvi legal que permeti retenir els vehicles per més temps quan es porten al dipòsit. Ara, poden retirar-se quan es paga la multa per no disposar de llicència. El canvi portaria que el bicitaxi s’hagués de mantenir tancat com a mesura cautelar mentre el procediment sancionador estigui en marxa, és a dir, durant mesos.