Art urbà

Mariscal dibuixa el Cobi al barri de Ciutat Vella de Barcelona

  • L’artista ha recuperat la mascota dels Jocs de Barcelona-92 en una acció amb el prestigiós grafiter Cornbread

A1-148012992.jpg

A1-148012992.jpg / JORDI COTRINA (EPC)

1
Es llegeix en minuts

L’artista Javier Mariscal ha recuperat la seva mascota dels Jocs Olímpics de Barcelona de 1992, el Cobi, en diversos llocs del districte de Ciutat Vella de Barcelona, en una acció amb el grafiter Cornbread. Segons ha avançat Betevé, els artistes també han intervingut en altres carrers del districte, en els quals han utilitzat esprais i retoladors per plasmar la mascota olímpica.

L’acció es produeix a un parell de mesos que es compleixin els 30 anys de la celebració dels Jocs Olímpics. S’ha produït coincidint amb l’estrena en la Canal Gallery d’una exposició de Cornbread, considerat el primer grafiter modern des que comencés en els anys 60 a desplegar els seus dibuixos pels carrers de Filadèlfia.

Notícies relacionades

La galeria els va posar en contacte per a aquesta acció pels carrers de Barcelona, desenvolupada principalment en els del barri de Ciutat Vella, com Montcada i Flassaders. «És un regal, perquè aquest senyor té molta història», ha reconegut Mariscal. El pare del Cobi ha pogut donar així curs a una passió que gairebé considera irrefrenable. «M’he de controlar per no pintar en parets».

Fonts municipals consultades per Europa Press han detallat que els artistes no han sol·licitat permís per fer aquesta acció.