Declaracions a TVE

Colau vol estudiar el peatge d’accés a Barcelona i limitar els creuers

L’alcaldessa posa com a exemple Palma, que ha limitat l’arribada de transatlàntics

Colau vol estudiar el peatge d’accés a Barcelona i limitar els creuers

Joan Cortadellas

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s’ha manifestat a favor d’estudiar la implantació d’un peatge d’accés a la ciudadi d’establir un límit diari d’arribada de creuers.

En una entrevista en el programa ‘Cafè d’idees’, de La2-Radio4, Colau ha assenyalat que «s’ha d’estudiar la mesura del peatge» perquè els nivells de contaminació continuen sent «inassumibles», la situació és insostenible i s’ha de defensar la salut de veïns i veïnes.

Tot i així, l’alcaldessa ha eludit «parlar de xifres ara», amb referència a la recent proposta d’entitats ecologistes i veïnals que s’hagi de pagar un peatge de quatre euros al dia per circular per Barcelona.

L’exemple de Palma

En la mateixa entrevista, Colau ha afirmat també que és «insostenible el model de creuers», que «s’ha de regular també», ha indicat.

Notícies relacionades

L’alcaldessa ha avançat que proposarà tant a la Generalitat com a l’Estat un «debat serè» i amb xifres per prendre «alguna mesura de limitació de creuers», en la línia de la que ha acordat el Govern balear a la ciutat de Palma, que posa el límit a tres barcos al dia.

Colau, que dijous va anunciar la seva intenció d’encapçalar la llista de BComú en les municipals del 2023, ha assenyalat que el que es planteja «és ser alcaldessa» perquè suma dos mandats i va a les eleccions «amb la confiança i l’alegria» que es comencen a veure els resultats del que ha fet el seu govern.