Entra a la presó

Detingut l’autor d’una agressió homòfoba amb «violència extrema» al centre de Barcelona

Les dues víctimes van patir la fractura d’alguns dits de la mà i cops que van requerir punts de sutura

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos d’Equadra han detingut el presumpte autor d’una agressió homòfoba contra dos homes que es va produir al centre de Barcelona al febrer. Les víctimes van patir la fractura d’alguns dits de la mà i diversos cops que van requerir punts de sutura. L’atac va ser realitzat amb l’única motivació de l’orientació sexual. L’home, de 43 anys, ja havia sigut denunciat anteriorment per amenaces i coaccions i ha entrat a la presó.

La policia va iniciar una investigació com a conseqüència de la gravetat de les lesions que van patir els dos homes: l’agressor els va proferir insults homòfobs i els va agredir amb una «violència extrema», ha indicat aquest dissabte el cos a través d’un comunicat.

A més de les fractures i els «cops de puny» rebuts, les víctimes també van patir diverses contusions que van requerir tractament mèdic posterior i que els han deixat seqüeles psicològiques. En aquest sentit, van necessitar assistència i acompanyament emocional per part d’entitats vinculades al col·lectiu LGTBI.

Antecedents i exhibicions a les xarxes socials

El detingut, a més de tenir antecedents similars, exhibia a les xarxes socials les seves habilitats com a practicant de boxa. «Aquest aspecte explica com una sola persona va poder agredir simultàniament dos homes sense que poguessin defensar-se», ha manifestat el cos policial.

La investigació l’he portat a terme la Unitat Central de Delictes d’Odi i Discriminació (UCDOD) de la Comissaria General d’Informació, en coordinació amb la Fiscalia Especial de Delictes d’Odi i Discriminació de Barcelona.

Repunt dels delictes d’odi

Notícies relacionades

Durant el primer trimestre d’aquest any, els Mossos han instruït 39 casos per delictes d’odi en l’àmbit de la LGTBI-fòbia, nou casos més que en el mateix període de 2021. Això es tradueix en un repunt del 30% dels casos. En aquest sentit, un total de 51 autors han sigut detinguts i investigats per aquests fets, dels quals el 75% eren homes.

A més, els grups d’atenció a la víctima de la policia tenen activats 71 seguiments a persones que han sigut víctimes de delictes d’odi en l’àmbit de l’homofòbia.