El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Procés judicial en tràmit

Un veí de l’Hospitalet demana danys i perjudicis per un desnonament al pis que llogava legalment

Quan el jutjat va voler anul·lar el procediment i va obligar el Banc Sabadell a tornar la vivenda, aquesta ja estava ocupada

Un veí de l’Hospitalet demana danys i perjudicis per un desnonament al pis que llogava legalment
3
Es llegeix en minuts
ACN

Aquest divendres ha arribat a judici el cas d’un veí de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) que el 29 de maig del 2017 es va quedar al carrer d’un dia per l’altre sense poder recuperar les seves pertinences malgrat tenir un contracte de lloguer en vigor i pagar la renda puntualment.

Segons el seu advocat, Marcos García, el Banc Sabadell va iniciar un procés d’execució hipotecària per impagament de la propietària del pis sense notificar-ho a l’inquilí malgrat que la llei ho exigeix. Per agilitar el tràmit, afegeix, el banc va aportar una acta indicant que la vivenda no estava llogada. Quan, al detectar aquestes irregularitats, el jutjat va anul·lar el procediment i va obligar el banc a tornar la vivenda, aquest va dir que no era possible perquè l’havien ocupat.

A les portes del jutjat de primera instància número 1 de l’Hospitalet, l’inquilí explica que quan el dia dels fets va arribar a casa seva cap al migdia, es va trobar el pany canviat sense que ningú li donés cap explicació.

De fet, insisteix, no va poder treure els mobles, que havia pagat ell, ni recuperar les seves pertinences. Poc abans, la comissió judicial, que en la interlocutòria de llançament va fer constar que al pis hi havia indicis d’estar ocupat, s’havia presentat a la vivenda i havia entregat les claus al banc.

«Es van posar molt violents»

Després de denunciar els fets als Mossos d’Esquadra el mateix divendres 29, va fer guàrdia durant el cap de setmana davant la vivenda per «protegir» les seves pertinences a l’espera que el jutjat li permetés entrar-hi per, almenys, recuperar-les. Va ser llavors quan va veure sortir diverses persones del pis llançant les escombraries roba i altres coses seves.

«Havien ocupat el pis en poques hores i estaven llançant a les escombraries la meva roba. Quan els vaig dir que jo era l’inquilí del pis i que allò eren les meves coses es van posar molt violents i em van dir que marxés», explica.

Tot i que ha demandat el Banc Sabadell per danys i perjudicis i reclama una indemnització, assegura que res compensarà el mal que li han fet perquè, gairebé cinc anys després, encara «arrossega» tant el «trauma» psicològic com l’econòmic. «Ho vaig perdre tot d’un dia per l’altre fent les coses bé. Havia pagat una fiança de 1.800 euros, tenia contracte en vigor i pagava les mensualitats puntualment, i tot i així em vaig quedar al carrer», recorda.

1.500 euros per les claus

L’home lamenta que des d’aquests fets la seva vida no ha sigut com ell havia planificat. A tall d’exemple, recorda que ho tenia tot preparat per portar els seus fills de Bolívia a viure amb ell, però que al quedar-se sense diners ni casa ho va haver de posposar i ara ja no és possible fer la reunificació familiar perquè són majors d’edat.

El seu advocat, del despatx Atelier Jurídic, explica que un cop la Guàrdia Urbana es va presentar al pis dos anys després, el seu ocupant els va explicar que feia dos anys havia pagat 1.500 euros a un desconegut per les claus. Aquí, el lletrat recorda que és «desgraciadament» habitual aquest «joc de claus» amb vivendes acabades de desnonar.

«No sé perquè es va actuar així. Si per deixadesa o abús del banc. El que està clar és que, siguin quines siguin les causes, l’únic perjudicat soc jo, que estic en una situació econòmica molt limitada i un mal moral que no té preu», apunta el demandant, que reclama justícia.

Notícies relacionades

Tot i que el judici havia de quedar vis per sentència aquest divendres, una nova incompareixença de l’ocupant del pis que la Guàrdia Urbana va identificar el 2020 i que la defensa va proposar com a testimoni, obligarà a celebrar una nova sessió el 14 de juliol.

Llegeix totes les notícies de l’Hospitalet de Llobregat a EL PERIÓDICO de l’Hospitalet

Temes:

Ajuntaments