Barcelonejant

El que no es va veure a l’Hotel W

El que no es va veure a l’Hotel W
4
Es llegeix en minuts

No va faltar ningú. El Rei, el president del Govern, el de la Generalitat, la presidenta de la Comissió Europea, el president de l’oposició, sis ministres, sis consellers, empresaris editors, executius... Un èxit difícil de repetir el que ha aconseguit el president del Cercle d’Economia, Javier Faus, en les seves últimes jornades al capdavant d’aquesta institució. Veurem ara cap a on dirigeix el rumb el Cercle i com transcorrerà aquell inèdit període electoral que enfrontarà Rosa Cañadas i Jaume Guardiola. De moment, hi ha un aparent ‘fair play’ però alguns socis apunten que la batalla serà dura.

Al còctel sopar de dimecres celebrat al mateix Hotel W, on va assistir més gent que l’any passat, però hi havia menys menjar, el candidat, Guardiola, amb la seva habitual prudència, no perdia ocasió per captar algun dels votants. Per la seva banda, Cañadas i Carles Tusquets, expresident i marit de la candidata, es mostraven bastant més actius que l’exbanquer. «Guardiola té 400 socis controlats, però en queden 800 més que poden decantar el resultat final», m’explica una sòcia que sap de què parla, però que no s’atreveix a vaticinar qui guanyarà.

Aragonès, Faus, Sánchez i Von der Leyen

Tots van arribar amb cotxe i tots ens vam creure que la trobada pública entre Aragonès i Sánchez es resumeix en una foto amb vistes. Doncs no. Hi va haver una reunió prèvia i cordial. Primer entre Aragonès, Faus, Sánchez i Von derLeyen i després una altra entre els dos presidents. Entre ells dos hi ha diàleg, bon rotllo i bones intencions. Una altra cosa serà que això pugui concretar-se en fets. Respecte a la presidenta dir que va al·lucinar. Va al·lucinar amb les personalitats allà citades i sobretot amb Barcelona. Von der Leyen no havia estat mai a la ciutat, va arribar la nit anterior i expliquen que al matí va quedar sorpresa de les vistes i de les platges.

Minuts abans d’aquesta trobada va ser molt ovacionat el discurs moderat d’Alberto Núñez Feijóo. El cert és que, de prop, al líder del PP, se li veu cara de president. Una cosa que mai va tenir el seu predecessor, el desaparegut, Pablo Casado. Aquell mateix dia va intervenir Jaume Giró. Em va agradar que el conseller d’Economia es proposi escoltar tots els catalans. Als que parlen i als que callen. I un detall no menor. A la seva intervenció van assistir les conselleres Geis, Cervera i Alsina a més de Trias, Batet i Tremosa. O sigui mig Junts. Per cert, Giró va driblar a Faus quan aquest li va preguntar si aspirava a ser candidat a la presidència.

El que hem dit, un èxit total i un guanyador absolut. El president sortint, Javier Faus.

Un fosc hangar de l’aeroport

Faus només va patir el dia del Madrid i el president del Comitè Olímpic, Alejandro Blanco va disfrutar de valent. La seva intervenció i la del tinent d’alcalde, Jaume Collboni, van ser les més ovacionades de dimecres. La del polític perquè es va mostrar clar i contundent respecte als Jocs Olímpics i a l’aeroport i això és el que la gent reclama. Polítics que es mullin. Mentrestant, Blanco es va emportar un sonor aplaudiment per l’esforç realitzat per posar d’acord als polítics. Si aconsegueix la candidatura li haurien de fer un homenatge. Va elogiar Pere Aragonès, a Jordi Sánchez, al mateix Collboni a Illa... ¡Ah! I no es va oblidar de l’exalcalde Jordi Hereu, allà present i en l’actualitat president d’Hispasat. Hereu va ser el primer que va tenir la idea d’organitzar uns Jocs d’Hivern. Blanco i Hereu es van citar d’amagat en un vell hangar de l’aeroport una tarda freda i fosca del mes de desembre del 2009. Doncs això, que allà va començar tot.Del Palau a l’Apolo

Notícies relacionades

Va ser instructiu, amè i divertit. L’espectacle ‘Love, Love, Love’ que dissabte passat es va celebrar al Palau de la Música sota la batuta de l’actor i humorista José Corbacho i el melòman Ramón Gener va acabar amb tot el públic posat dret cantant el ‘Viva la vida’ de Coldplay. L’espectacle consisteix en un viatge a través de la música i l’amor acompanyat de la sensacional Orquestra Simfònica del Vallès. Van disfrutar de valent Andreu Buenafuente, Silvia Abril, Santi Millán o Carles Sans.

I del Palau a l’Apolo: perquè el dilluns 16 es podrà disfrutar d’un altre espectacle exclusiu. En aquest cas es tracta de ‘Diario Vivo’. Una sèrie d’històries reals explicades en primera persona per escriptors, artistes, activistes i periodistes. La idea sorgeix de François Musseau, el corresponsal a Espanya del diari francès ‘Libèration’. A l’Apolo es podrà veure un format que ja arrasa als EUA, França, Londres i Milà. Entre d’altres podrem escoltar Javi Martín, Teresa Turiera-Puigbò, Justin Webster o Giavanna Valls.