Activitat a l’alça

Els hotels celebraran la seva reactivació amb festes ciutadanes

  • El Gremi d’Hotels de Barcelona, amb el recolzament de l’ajuntament, organitza una sèrie de convocatòries d’accés gratuït després d’encarrilar la seva recuperació i arribar al 85% d’ocupació aquesta Setmana Santa

Els hotels celebraran la seva reactivació amb festes ciutadanes
3
Es llegeix en minuts
Patricia Castán
Patricia Castán

Periodista

ver +

Més de dos anys després de l’‘apagada’ turística de Barcelona per la pandèmia, la Setmana Santa ha marcat el punt d’inflexió cap al que sembla la recuperació accelerada de l’activitat a la ciutat. Malgrat la incertesa que continua arrossegant el coronavirus (a l’Àsia) i la guerra d’Ucraïna, el sector anticipa una bona temporada turística i ho vol celebrar amb una sèrie de festes obertes a la ciutadania a diferents hotels barcelonins. Tindran l’accés gratuït i es concentraran del 21 d’abril al 14 de maig.

El Gremi d’Hotels de Barcelona recorda que «les imatges dels hotels tancats com a conseqüència de la crisi sanitària i les restriccions imposades» han sigut especialment representatives de «la dramàtica situació viscuda els últims dos anys a Barcelona». Remarca que per als hotelers i tots els professionals del sector ha tingut greus efectes laborals, fins al punt que encara segueixen tancats un 13% d’hotels locals, que s’espera que reobrin a curt termini.

Tanmateix, la millora sanitària ha propulsat en les últimes setmanes una reactivació turística generalitzada, que finalment ha superat les previsions aquesta Setmana Santa. Si inicialment els hotelers esperaven un 70% d’ocupació, que després van apujar al 80%, els resultats finals arriben al 85%, que a la pràctica suposa que els hotels més cèntrics han arribat a penjar el cartell de ‘ple’. «S’han superat les expectatives», assenyalen fonts de la patronal. També els apartaments turístics gairebé han fet el ple, millorant fins i tot les dades del 2019.

Espais de relació

«Vivim en aquests moments un procés de reactivació que ens farà arribar a l’estiu amb tota la planta hotelera oberta» ha afirmat aquest dimarts el president del gremi, Jordi Clos. Reiterant que el paper dels hotels va més enllà del simple allotjament, com «espais vitals, pensats per omplir-los d’històries humanes, on relacionar-se i trobar-se com a casa», ha anunciat que per compartir «aquest moment de reactivació amb els barcelonins i visitants» comença una campanya de festes.

«Volem tornar a viure moments excepcionals als nostres establiments amb tots ells», ha afegit. El calendari s’obre aquest dijous a l’Hotel Catalonia Plaça Catalunya, on es recomana la reserva tot i que es podrà accedir sempre que quedin places. L’acció compta amb la col·laboració de l’ajuntament, malgrat el seu ambivalent posicionament respecte al turisme de la ciutat.

La patronal ha assegurat que «els barcelonins estan convidats a disfrutar de les singulars i divertides festes de reactivació» organitzades des de diferents establiments, després de les «excepcionals circumstàncies» que comencen a deixar enrere. Explica que «cada festa serà particular, lligada a la personalitat de l’hotel i seguint el fil conductor d’aquesta, però en tots els casos combinant música, diversió, bon ambient, espais temàtics, gastronomia, ball i unes vistes excepcionals». L’entrada és lliure, però limitada fins a completar-se l’aforament i la consumició (tret d’invitacions específiques en alguns establiments) no està inclosa.

Notícies relacionades

Així, per exemple, la de l’Ohla Barcelona (12 de maig) serà una Black Party al seu bar de vins de la planta baixa, que es rendirà a la música negra amb una actuació en directe, i premiarà els convidats vestits de negre amb un ‘chupito’ de Negroni; la del Negresco Princess (6 de maig) serà una festa blanca a la terrassa; el Kimpton Vividora (1 de maig) muntarà el seu Hot Dog Babies, per anar amb mascota a la seva terrassa panoràmica...

El calendari es completa així: El 28 d’abril ese celebrarà al Four Points by Sheraton Barcelona Diagonal; el 29, al Renaissance Barcelona Hotel; el 30 al Ciutat de Barcelona; el 5 de maig, a l’Ohla Eixample; el 7 serà al Barcelona Princess; el 8, al Le Méridien Barcelona; el 13, a l’Attica21 Barcelona Mar i el 14 s’acabarà al nou The Hoxton, a les Glòries.