Successos

Explosió a l’Eixample de Barcelona: «Era un bufador gegant, una flamarada enorme»

La quinzena de veïns de l’edifici del carrer de València, on es va produir l’explosió en un bar, van ser desallotjats del terrat de la finca pels bombers

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Poc després de les tres de la matinada una enorme explosió va treure del llit, literalment, el Joaquín i la seva família. Al bar que està situat sota el seu pis s’havia produït una gran deflagració, que va arribar a rebentar tots els vidres de les finestres de la seva vivenda. El Joaquín, la seva dona, els seus dos fills i la seva sogra es van vestir a correcuita i van buscar escales amunt, pujant els cinc pisos de l’edifici, una via de sortida cap al terrat. Allà, junt amb la quinzena de veïns que viuen a l’edifici, van veure com pujava la columna de foc pel celobert. «Era un bufador gegant, una flamarada enorme», ha explicat aquest matí el Joaquín.

Notícies relacionades

La calor era tan intensa que amb prou feines la podien suportar. Tots els veïns estaven molt espantats, en moments de moltíssima tensió, i un dels fills del Joaquín va arribar, fins i tot, a intentar saltar al terrat d’una altra finca amb el risc per a la seva integritat física que això podia suposar. Diverses dotacions del cos de Bombers, ha comentat el Joaquín, van arribar amb rapidesa a la finca de l’Eixample, i tres d’ells van pujar al terrat quan van poder apaivagar la virulència de les flames que pujaven pel celobert.

De seguida es va procedir a l’evacuació, al comprovar que amb prou feines havien patit una lleu inhalació de fum, i els que disposaven de millor calçat van ser els primers a abandonar el terrat junt amb els bombers. Per sort, l’enorme explosió que es va produir al bar dels baixos de la seva finca no havia provocat víctimes mortals, una cosa que la dimensió del succés feia témer.

Temes:

Incendis