Vuit parades afectades

Obres a la L-5 del metro de Barcelona: trams tallats i alternatives de viatge

Aquestes són les opcions que tens per arribar a destí sense patir un desgavell

Obres a la L-5 del metro de Barcelona: trams tallats i alternatives de viatge

ELISENDA PONS

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El metro de Barcelona tancarà un gran tram de la L-5 durant la Setmana Santa i l’estiu per renovar les vies i això provocarà un desgavell en els usuaris del suburbà, que hauran de buscar una alternativa de viatge. La primera fase de les obres començarà el 9 d’abril i afectarà vuit estacions, concretament al tram entre Diagonal i Vilapicina.

TMB ha posat un servei de bus especial fins que acabin els treballs el 18 d’abril. Tindrà el mateix horari que el metro i una freqüència de pas de 3-4 minuts els dies laborables. Els dissabtes passarà cada 3-6 minutss i els diumenges i dies festius, cada 4-6 minuts, ha informat l’empresa.

El bus especial també permetrà enllaçar amb les línies de metro L-9 Nord i L-10 Nord i les línies de Rodalies R-3 i R-4 a l’estació de la Sagrera.

«Sense capacitat de transportar tot el passatge del metro»

Notícies relacionades

No obstant, TMB ja ha avisat que el servei extraordinari «no té la capacitat de transportar tot el passatge del metro». Per això recomana altres alternatives per evitar «llargues esperes».

T’expliquem les opcions possibles per arribar a les estacions tallades de la L-5, que, igual que la L-1, és una de les línies més importants del metro de Barcelona, tant per l’afluència d’usuaris que transporta com pel seu recorregut estratègic per la ciutat: la creua de manera horitzontal i n’uneix els extrems.

Alternativa suburbana: altres línies

A través d’altres línies de metro es pot arribar a les estacions del tram afectat. Aquests són els següents enllaços:

La L-1 permet arribar a la plaça de Sants i la Sagrera. Les estacions d’Espanya i Catalunya de la línia vermella permet enllaçar amb la L-3 per arribar a Diagonal. Passa el mateix amb Urquinaona, que permet fer transbord amb la L-4 per arribar a Verdaguer i a Clot, que al seu torn enllaça amb la L-2 a la Sagrada Família.

La L-2 no només permet arribar al monument de Gaudí i als seus voltants, sinó que Clot enllaça amb la L-1 per arribar a Plaça de Sants i Sagrera.

La L-3 arriba a Diagonal i a la Vall d’Hebron. A més, les estacions Espanya i Catalunya fan transbord amb la L-1, des d’on es pot arribar a Plaça de Sants.

Finalment, els usuaris poden utilitzar la L-4 per arribar a Verdaguer i a Maragall.

A més d’haver de planificar un viatge alternatiu pel suburbà de Barcelona, els usuaris del metro hauran de tenir en compte una altra cosa: les estacions Plaça de Sants, Espanya, Urquinaona i Verdaguer no són estacions adaptades a persones amb discapacitat o mobilitat reduïda.

Trajecte en bus convencional

Els usuaris poden recórrer el tram tallat amb les línies de bus D-50 i H-8 perquè són les que tenen més parades comunes amb la línia del metro afectada. En aquest sentit, l’H-8 fa un recorregut molt semblant al de la L-5 per dins de la ciutat.

TMB també recomana utilitzar la V-27 i la V-29.