L’educació a Catalunya

El Parlament salva del tancament l’Acadèmia Cultura de l’Hospitalet

  • Els grups acorden modificar el decret que possibilitarà que l’escola s’integri en la xarxa pública

1
Es llegeix en minuts
Montse Baraza
Montse Baraza

Periodista

ver +

S’ha acabat el desfici de famílies i professors de l’Acadèmia Cultura de l’Hospitalet de Llobregat. Amb gran alegria han celebrat aquest dijous a les portes del Parlament el resultat de la votació que obre la porta al fet que aquest centre concertat passi a integrar-se en la xarxa d’escoles públiques de la Generalitat i eviti així un tancament que ningú desitjava.

ERC ha donat el seu recolzament indispensable a la moció que han presentat els comuns i que proposava la modificació del decret llei que regula la incorporació de centres educatius a la xarxa pública. Aprovada amb 131 vots a favor, el següent pas serà modificar aquest decret perquè contempli el supòsit de casos excepcionals de necessitats d’escolarització, com és el de l’Hospitalet, faltat de places públiques, i en concret del barri de Collblanc-Torrassa.

En la seva intervenció en el ple, el diputat d’ERC Jordi Albert ha reconegut que «a la Torrassa hi falten places» i ha assegurat el «compromís» dels republicans per «aportar una solució, resoldre el problema i respondre a les reivindicacions de la comunitat educativa».

Manel Pulido, del sindicat Comissions Obreres (CCOO), una de les persones que ha batallat des del primer moment per la continuïtat de l’Acadèmia Cultura, celebrava que el centre tingui garantida la seva activitat de cara al curs 2022-23. Les famílies dels 319 alumnes d’infantil, primària i ESO no hauran de buscar escoles alternatives i els docents conservaran els seus llocs de treball.

Notícies relacionades

«Això ja no té marxa enrere. Vigilarem que el procés segueixi endavant i s’avanci en el traspàs a la xarxa pública», ha assenyalat Pulido, que als passadissos s’ha trobat amb el president, Pere Aragonès, que li ha dit que «sí, que això se solucionarà». I el Departament d’Educació també els ha traslladat que es posen ja a treballar en la modificació del decret, una cosa que serà «immediata». «No hauria d’haver costat tant», afegeix el dirigent de CCOO.

La idea ara és que el centre segueixi al vell edifici que ocupa fins que estigui construïda la nova escola Maria Miret al solar del carrer de Mas, on ara hi ha els barracons de l’escola Ernest Lluch. Aquests barracons quedaran buits al setembre, quan els alumnes de l’Ernest Lluch passin a estrenar el nou edifici.