Nova normalitat

Les millors activitats d’oci a Barcelona aquest cap de setmana

Fires, mercats ambulants solidaris, gastronomia o oci coincideixen en un eufòric inici d’abril, deixant enrere mesos de cancel·lacions i restriccions

Les millors activitats d’oci a Barcelona aquest cap de setmana

MANU MITRU

6
Es llegeix en minuts
Patricia Castán
Patricia Castán

Periodista

ver +

Tants mesos de restriccions i esdeveniments ciutadans cancel·lats per la pandèmia van deixar una allau d’activitats congelades o en suspens –que no mortes– a Barcelona, que veuen ara per fi el moment de fer eclosió. La primavera i la convivència amb la nova fase de la crisi sanitària han propiciat que moltes coincideixin aquest cap de setmana i siguin l’avantsala del que pot ser un període de gairebé normalitat pel que fa a esdeveniments populars i vida social. Aquests dies –si la meteorologia ho permet– hi haurà oci per a tots els gustos, des de fires fins a mercats ambulants, passant per un moviment de recuperació al qual s’han sumat locals nocturns i restaurants.

Bring Back Barcelona (BBB)

Des d’aquest divendres fins diumenge, més de mig centenar de discoteques i restaurants, a més d’algun hotel, galeria d’art i comerç, promouen un moviment de reactivació després de les crisis, el Bring Back Barcelona. «Després de dos anys, el teixit empresarial vol rendir homenatge a la ciutadania i als seus visitants», diuen els organitzadors. Ho faran festejant la millora de la situació amb diferents propostes i promocions. Hi haurà diverses iniciatives d’oci «a fi de recuperar l’essència de Barcelona».

Cada establiment realitzarà alguna acció, al seu criteri, que pot ser des d’acollir una festa o exposició, fins a algun descompte o copa de cava de cortesia per a la clientela. Entre els participants figuren 9 Reines, Apriori, El Gallinero, El Nacional, Boca Grande, Port Vela, El Tirgre, Otto Zutz, Feroz, Bar Lobo, El Japonés, Negro, Tragaluz, Pez Vela, Cuines Santa Caterina, Aigua, Bestial, Tierra, Patrón, Botafumeiro, Carpe Diem, Ikibana, Velíssima, Rías de Galicia, Espai Kru, Teatre, Cañota, Pachá Barelona, Opium, Bling Bling, El Boulevard, els hotels Sir Victor, Arts, Barceló, W, Hesperia, la botiga de luxe Santa Eulalia o el Museu de Cera, i molts més (bbbarcelona.es).

Baúl Weekend: compres solidàries per a Ucraïna

Dissabte se celebrarà a Barcelona una edició especial de Baúl Weekend, que abans de la pandèmia triomfava en els dies previs al Nadal, amb la seva proposta de venda de moda donada amb finalitats benèfiques. En aquesta ocasió, la mercaderia (que inclou de marques de luxe de segona mà a roba i complements nous facilitats directament per les empreses) es ven a preus assequibles per recaptar fons per destinar íntegrament l’oenagé Save the Children. Servirà per enviar ajuda humanitària a milers de nens i nenes que segueixen a Ucraïna o s’han refugiat en països veïns com Romania i Polònia, expliquen.

El muntatge tindrà lloc aquesta vegada a l’Hotel Sir Victor (Rosselló 265, de 10.00 a 20.00 hores), on els membres del seu club privat, The Sircle, han cedit les instal·lacions per recolzar la causa, i fins i tot els serveis de restauració destinaran part de la recaptació a la mateixa acció. Al basar hi haurà peces i accessoris per a dona, home i nen. Eva Tomàs, una de les cinc emprenedores que van crear la convocatòria, destaca que aquesta edició s’ha organitzat de «manera exprés i fora del calendari habitual» davant l’emergència de la guerra. Agraeix la implicació de moltes grans firmes, i remarca la participació d’‘influencers’ com Vanessa Lorenzo, Miranda Makaroff, Patricia Sañés, Juan Avellaneda i Paula Nata, entre d’altres.

En altres edicions el Baúl Weekend va sumar una recaptació total d’uns 240.000 euros, destinats a entitats com Proactiva Open Arms, Sonrisas de Bombay i Fundació Arrels.

All Those Food Market

L’exitós All Those Food Market torna el cap de setmana després de dos anys d’absència i amb una presència rècord de participants per a una edició no nadalenca, relaten a aquest diari els seus promotors. Reunirà més de 120 propostes gastronòmiques, que inclouen 80 artesans i emprenedors, 16 restaurants de street food, més de 15 tallers... «Es nota que hi ha ganes, perquè tenim els participants fidels i molts projectes nous que han sorgit durant aquest temps», detallen.

¿Què es podrà trobar a l’exterior del Teatre Nacional de Catalunya? De les pizzes de massa mare de Can Pizza o la proposta asiàtica dels dos xefs Albert Raurich i Eugeni de Diego, Tamae. També tastos de formatges de Suïssa, tes, olis, mels o melmelades de proximitat per fer la compra. O una selecció de productors artesanals de salses picants, encapçalats per Bravasa presentant els seus productes, així com tallers per decorar galeta, tastar cerveses artesanes o aprendre com s’extreu mel de les bresques. Així mateix, hi haurà un racó del vermut amb El Bandarra, i fins i tot un chill out per als més petits.

En aquesta ocasió, l’entrada costa 3 euros des de l’aplicació Verse (es torna a nous usuaris) o 5 in situ. I l’horari és d’11.00 a 23.00 dissabte, i fins a les 20.00 hores diumenge.

InnBrew, la cita cervercera a La Farga

Des d’ahir dijous, el sector de la cervesa torna a exhibir la seva potència amb la segona edició de InnBrew, organitzada per Beer Events (Barcelona Beer Festival), que en aquest cas es converteix en un punt de trobada professional de per a productors i distribuïdors de ‘craft’ o artesana. No obstant, els molts participants de la convenció i dels premis Barcelona Beer Challenge distribueixen tantes invitacions entre clients i amics que el seu caràcter acaba sent també popular, de nou a la Farga de l’Hospitalet.

En aquesta ocasió afegeix més formació, debat i innovació, apunten de l’organització que dirigeix Judit Càrtex. I s’articula en tres eixos: l’InnShow o zona d’exposició, amb estands de productes i serveis; les InnTalks, el programa de formació i debat, i els InnMeet, impulsats pels mateixos participants, on es coneixen, intercanvien experiències i es reuneixen. Entre els temes a tractar figuren els festivals entorn de l’exitosa beguda, el turisme cerveser i la funció de les cooperatives cerveseres en l’etapa postcovid.

Com a cirereta, dissabte s’entregaran els premis (amb tres medalles per a cada una de les 64 categories del concurs), entre els quals destaquen el de millor Cervesera de l’any, i millor Cervesera novella. Divendres, de 10.00 a 18.00 hores, i dissabte fins a les 15.00 hores.

Plantes, cultura, música i més

Notícies relacionades

El cap de setmana porta més incentius, a més de portes obertes als museus per ser primer de mes. Com la proposta de la companyia d’entrega de flors i plantes a domicili Colvin, que munta una ‘pop-up store’ a la ciutat dins del tour europeu que està realitzant. D’aquest divendres a diumenge obre un espai amb accés gratuït on reuneix les espècies més demanades i organitza tallers de plantes, rams, substrats, cures domèstiques i d’altres (Rosselló, 195). En l’àmbit musical, torna l’original proposta mensual de Monumental Club, un bon pla també familiar que aquest dissabte aglutina a la plaça Monumental música en directe, parades de menjar i també activitats per als nens (de 12.00 a 22.00 hores, amb entrada gratis per a nens de menys de 3 anys).

S’afegeix al repertori fins a la Casa Batlló, que avança les seves cèlebres Nits Màgiques des d’aquest divendres, amb música en viu (20.00 hores), copes a la fresca i noves visites culturals immersives sobre l’univers de Gaudí (de pagament).