Esbós de l’impost

Barcelona crea una comissió tècnica per implementar la taxa Amazon

1
Es llegeix en minuts

L’Ajuntament de Barcelona ha donat llum verda a la creació d’una comissió tècnica per implementar a la ciutat la taxa Amazon.És a dir, el consistori comença a treballar per crear un nou impost municipal a les plataformes de comerç electrònic i de servei a domicili.

L’esbós del tribut està previst que es presenti en uns tres mesos. En concret, abans de l’1 de juliol. La comissió s’encarregarà de presentar una ordenança sobre la qüestió abans d’estiu, ha explicat el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, que ha donat la corresponent llum verda a la proposició d’ERC.

Aplicació més tardana

L’aplicació de la taxa Amazon no serà efectiva fins que així ho aprovi el ple municipal. A més, requerirà una tramitació prèvia.

Barcelona no és la primera ciutat que posa en marxa la taxa Amazon. Nova York també té un projecte sobre la taula. Països com la Xina, Alemanya, França, el Japó o el Regne Unit, entre d’altres, estudien l’aplicació d’aquest tribut a les ciutats més grans.

Contra la contaminació i a favor del comerç local

Notícies relacionades

Collboni ja va anunciar el 15 de febrer passat que el govern municipal preveia aplicar aquesta taxa abans que arribi l’estiu. Va ser llavors quan la tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Janet Sanz, va afirmar que «les plataformes com Amazon que utilitzen l’espai públic com si fos un magatzem» s’han de «corresponsabilitzar de l’ús de la ciutat». 

Membres del consistori no només apunten a Amazon, sinó a totes les grans operadores de servei a domicili. Consideren que generen més trànsit i contaminació i no paguen tributs per això. A més, defugen el comerç de proximitat.

Temes:

Impostos Amazon