Contra la contaminació

El TSJC anul·la la zona de baixes emissions: Catalunya defensa un model «d’èxit»

La Generalitat manté la intenció de portar la ZBE a totes les ciutats abans del 2025

El TSJC anul·la la zona de baixes emissions: Catalunya defensa un model «d’èxit»
1
Es llegeix en minuts

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha defensat les zones de baixes emissions (ZBE) com un «model d’èxit de control de la contaminació atmosfèrica» que «funciona» a grans ciutats europees, després de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que anul·la la mesura a Barcelona.

En la roda de premsa posterior al Consell Executiu d’aquest dimarts, Plaja ha explicat que els serveis jurídics de la Conselleria d’Acció Climàtica i els de l’Ajuntament de Barcelona es reuniran aquesta tarda per estudiar els pròxims passos a seguir després de la sentència del TSJC.

«El Govern continua defensant que les ZBE són una eina positiva i necessària, i manté que el desplegament s’ha de fer de forma equilibrada, atenent criteris socioeconòmics i amb la premissa de no deixar ningú enrere», ha remarcat la portaveu.

Consens entre administracions

Notícies relacionades

Plaja també ha remarcat que la ZBE de Barcelona és fruit del consens entre els municipis implicats –Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat i Sant Adrià de Besòs–, la Generalitat i els ens supramunicipals, com l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

La portaveu ha afirmat que la Generalitat manté la voluntat que els 67 municipis catalans de més de 20.000 habitants implantin una ZBE abans que s’acabi el 2025, tal com va recordar divendres passat en la tercera Cimera de la Qualitat de l’Aire