Retorn a la normalitat

El Tibidabo reobre les atraccions aquest dissabte sense restriccions més enllà de la mascareta

  • La instal·lació, que compleix 20 anys de gestió pública, tindrà els horaris habituals abans de la pandèmia i un aforament del 100%

El Tibidabo reobre les atraccions aquest dissabte sense restriccions més enllà de la mascareta

MONICA TUDELA

4
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

El parc d’atraccions del Tibidabo reobre aquest dissabte i només la mascareta i el gel hidroalcohòlic disposat per posar-se a l’entrar i sortir de les atraccions recordarà als visitants del parc que aquests dos anys s’ha viscut una pandèmia.

El parc de la ciutat es proposa tornar a la normalitat, és a dir, a la vida prèvia al coronavirus, i ho fa quan es compleixen 20 anys de la seva gestió pública. L’aforament serà del 100% i els horaris, els habituals. El parc obrirà a les 11.00 i a les 12.00 hores estaran obertes totes les atraccions.

Javier De la Rosa

Aquest any hauran passat dues dècades des que l’alcalde Joan Clos va decidir que la gestió del parc havia de tornar al paraigua municipal, després d’una etapa privada que es va iniciar quan l’empresari Javier de la Rosa va adquirir la instal·lació el 1987. Una etapa que va acabar en fallida i amb el detall incòmode que durant un temps considerable el nom del parc va quedar associat a les corrupteles i la caiguda del que va ser presentat per Jordi Pujol com «un empresari model».

Però és més que probable que cap dels nens que a partir de dissabte tornaran a rondar pel parc sàpiga qui és De la Rosa i potser tampoc Pujol. El parc va acabar en subhasta, i tot i que el va comprar un representant de la família Bernat, propietària de Chupa Chups, l’ajuntament va exercir el seu dret al tempteig i el va adquirir per 1.091 milions de pessetes, una mica més de sis milions d’euros.

Contra els 600.000 visitants

L’ajuntament ha presentat la reobertura en una compareixença en què ha participat el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, president de BIMSA, l’empresa municipal que gestiona el parc; Albert Batlle, president de la instal·lació, com a regidor de Sarrià, i Rosa Ortiz, la directora.

Reobren ara atraccions que feia dos anys que no podien ser visitades, com la més antiga, l’Embruixabruixes, i d’altres que en el primer moment del 2021 van haver de tancar, les de recinte interior, com l’Hotel Krueger. I s’imposa el repte de tornar a la normalitat també en les xifres. L’assistència en un any normal ronda els 700.000 visitants, i Ortiz ha afirmat que l’objectiu del 2022 és arribar als 600.000.

El 2019, 718.3276 persones van anar al parc, que normalment obre 159 dies a l’any. El 2020, la xifra va caure en 110.801, i només es va obrir 54 dies. En els 113 dies d’obertura del 2021, la recuperació relativa de la normalitat va elevar els 400.087 visitants.

La Cuca de Llum

El parc aposta per una de les seves principals novetats dels últims temps, la Cuca de Llum que va agafar el relleu de l’històric funicular, i que va néixer amb una doble voluntat, la de servir de transport però també la que sigui una atracció en si mateixa. En l’actualitat, ha recordat la directora, un 42% dels visitants acudeixen al parc en transports col·lectius i el 58% en privat.

L’objectiu és que el percentatge arribi al 60%, però que aquest any s’assoleixi el 50% el parc es donarà per satisfet, segons la directora. Des que va ser inaugurada, el juny del 2021, la Cuca de Llum ha transportat 350.000 passatgers.

Les mateixes tarifes

Les tarifes mantenen el preu de l’any passat. Una entrada individual costa 35 euros, inclosa la pujada i la baixada en Cuca de Llum. L’entrada júnior costa 14 euros i la sènior, 10,5 euros. En el cas de famílies nombroses o monoparentals, el preu baixa a 28 euros per persona, 11,20 per als membres júniors.

No només es compleix aquest any el vintè aniversari de la gestió pública del parc. També es compleixen 10 anys de la col·laboració del Tibidabo amb l’Unicef, amb l’objectiu de donar a conèixer els drets dels nens. En la seva faceta social, el Tibidabo Solidari preveu l’assistència de 100.000 persones en 20 jornades en què participen entitats socials.

La infància dels regidors

Notícies relacionades

Batlle i Collboni han recordat amb emoció les seves visites de nens al parc. El regidor de Sarrià ha recordat que el cap de setmana que es va inaugurar la muntanya russa, el seu pare el va portar a provar-la. El primer tinent d’alcalde ha relatat que la primera vegada que va tenir «la sensació de volar» la va tenir a l’avió del parc, del qual exhibia una rèplica que té al despatx.

D’aquesta dimensió familiar del Tibidabo ha donat compte Batlle també a l’afirmar que si tots els turistes que venen a la ciutat anessin al parc el col·lapsarien. Cosa que no obsta que aniria bé que alguns forans el visitessin entre setmana, com ha dit la directora.

Temes:

Tibidabo