Autorització denegada

Els Mossos desallotgen el tall de la Meridiana de Barcelona en el tercer dia sense permís

El cordó policial ha avançat fins que ha obligat els manifestants a apartar-se

Els Mossos desallotgen el tall de la Meridiana de Barcelona en el tercer dia sense permís

JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Desenes de persones s’han manifestat per tercer dia consecutiu a l’avinguda Meridiana de Barcelona i han tallat el trànsit a una protesta sense permís del Departament d’Interior.

Però després de tres jornades sense impediments per part de la policia, aquest dilluns els Mossos d’Esquadra han desallotjat la manifestació.

El cordó policial ha anat avançant fins que ha obligat els manifestants a apartar-se. Així mateix, no hi ha hagut incidents ni detencions.

Els manifestants, convocats per Meridiana Resisteix, s’han aparcat a la part del passeig Fabra i Puig i s’ha pogut reprendre la circulació de vehicles poc després de les 20.30 de la nit.

Des del 2019

La Generalitat s’havia proposat posar fi a aquests talls, que s’han produït pràcticament cada dia des de l’any 2019, però els Mossos no han pogut impedir-la fins aquest dilluns, 669 dies després.

Des de dissabte la Generalitat només autoritza la concentració independentista –que es manté des de la sentència a la cúpula del procés l’octubre del 2019– en una plaça pròxima per evitar que es talli el trànsit en una de les principals vies d’accés i sortida de Barcelona.

Però els manifestants de la Meridiana ja van advertir que pensaven seguir amb les protestes al carrer, malgrat les crítiques que han rebut dels veïns i comerciants de la zona.

Borràs hi va col·laborar aquest dissabte

Notícies relacionades

Al tall de dissabte hi van acudir unes 400 persones, entre les quals Laura Borràs, presidenta del Parlament, que va col·laborar a tallar la via sense atendre la conselleria d’Interior, que depèn d’ERC.

D’aquesta manera, la secretària general adjunta i portaveu d’ERC, Marta Vilalta, va afirmar aquest dilluns que veu sorprenent que la presidenta del Parlament, Laura Borràs, acudís al tall de l’avinguda Meridiana de dissabte «en contra d’una decisió del mateix Govern», del qual forma part Junts

Temes:

Meridiana