Sinistre al centre de la ciutat

Mor un dels ferits en l’incendi de l’hotel de Nou de la Rambla

  • El mort estava crític i ingressat al Clínic després de patir cremades pel foc i intoxicació per fum

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un dels cinc ferits en l’incendi que ahir va afectar la tercera planta de l’Hotel Coronado, a Nou de la Rambla, ha mort després de ser ingressat en estat crític a l’Hospital Clínic, informa l’ACN. El mort és la persona que va tenir ferides més greus dels que es van veure afectats per un foc que es va iniciar en una habitació de la tercera planta.

Segons van explicar els Bombers, les flames només van prendre en aquesta habitació i al passadís, però el fum va convertir tota la tercera planta en una ratera, cosa que va portar dues persones a saltar al buit des d’habitacions diferents d’aquest pis. A sota els esperaven matalassos que la gent col·locava per esmorteir la seva caiguda.

Nou atesos, cinc ferits

En total, van ser ateses nou persones, quatre de les quals van rebre l’alta allà mateix. Cinc ferits van ser traslladats a centres hospitalaris. El que estava en estat crític, al Clínic, on ha mort, patia «diverses patologies», segons va detallar dissabte la responsable de guàrdia del SEM, Zulma Itzaina.  Dos més, en estat greu, que són els dos que van saltar des de les finestres, van ser portats a Vall d’Hebron i a l’Hospital del Mar, i dos de menys greus, a l’Hospital del Mar.

Notícies relacionades

De 17 persones, tots turistes, que s’allotjaven en 11 habitacions de l’hotel, 13 van poder pernoctar a l’establiment, ja que només la tercera planta va quedar inutilitzada. Tres adults i un menor del mateix nucli familiar van passar la nit en un altre emplaçament.

Davant les imatges dramàtiques dels que van saltar al buit, els Bombers remarquen que en el cas d’un incendi com el de l’hotel el més segur és tancar portes per evitar la intoxicació per fum i esperar a ser rescatats per integrants del cos, que no solen tardar més de 20 minuts a arribar a les zones afectades pel foc.

Temes:

Incendis