DRET A LA VIVENDA

Continuen els desnonaments a famílies amb menors malgrat la moratòria

  • L’AFA de l’escola dels quatre nens desnonats divendres a Sants demana a l’Ajuntament de Barcelona que ofereixi a la família una vivenda digna al barri

  • Des de Resistim al Gòtic denuncien que aquest dimarts hi ha programat el desallotjament d’una mare sola amb tres fills, dos d’ells menors i amb discapacitat

Continuen els desnonaments a famílies amb menors malgrat la moratòria

JORDI OTIX

2
Es llegeix en minuts
Helena López
Helena López

Redactora

Especialista en Educació

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La setmana passada va acabar amb un desnonament, enmig d’un gran dispositiu policial, de la Fátima, una veïna de Sants, i els seus quatre fills, alumnes de l’escola Cavall Bernat. L’associació de famílies de l’escola no només va participar en la convocatòria de resistència davant la porta per intentar evitar-lo –coordinada pel Grup d’Habitatge de Sants–, sinó que aquest diumenge va redactar un contundent comunicat en el qual lamenten que la família no hagi sigut reallotjada al barri, trencant els vincles que hi tenen. «La Fátima i els seus quatre fills formen part de la nostra comunitat educativa, de la qual estem molt orgullosos per la seva diversitat i per la pràctica constant de recolzament mutu entre les famílies», assenyala l’escrit difós aquest dilluns, en el qual demanen a l’Ajuntament de Barcelona que ofereixi una vivenda digna al barri a la família i al Departament d’Interior que facin públic els diners que ha costat el dispositiu, així com «la retirada de les sancions a les més de 60 persones identificades durant el desnonament».

El cas de la Fátima i els seus quatre fills no és aïllat. Des de Resistim al Gòtic convoquen el moviment en defensa de la vivenda aquest dimarts per intentar aturar un altre desnonament d’una mare sola amb tres fills, dos d’ells menors i amb discapacitat. «Van llogar una habitació per a tothom, que era el que podien pagar, i l’home que els la va llogar va resultar que ni era el propietari del pis ni pagava el lloguer al veritable propietari», resumeixen la situació des de Resistim al Gòtic, que assenyalen que la propietat real és una SL. Es tracta del tercer llançament contra aquesta dona i els seus tres fills. El primer es va parar perquè no anava al seu nom sinó al de l’home a qui li va llogar l’habitació (a qui ha denunciat per estafa). El segon, el primer ja al seu nom, es va suspendre al jutjat per presentar un recurs i aquest, el tercer, és el primer que els veïns s’han vist obligats a convocar en porta mentre continuen intentant negociar un lloguer social per a la família.

Notícies relacionades

Malgrat la moratòria estatal encara vigent, el matí d’aquest dilluns ha sigut, com tants d’altres, un matí de comitives judicials. Dels cinc llançaments previstos al districte de Nou Barris n’hi havia un d’especialment flagrant: el cas de Manuela i el seu marit, «que van perdre la seva casa el 2008 després de ser estafats en l’anterior crisi», segons denuncien des dels moviments socials que els acompanyen, que, aquesta vegada sí, han aconseguit parar el seu desnonament a la porta. El llançament s’ha ajornat finalment gràcies al mig centenar de persones que es concentrava davant la vivenda, convocats per l’associació de veïns de Roquetes i el Sindicat d’Habitatge de Nou Barris per defensar el matrimoni, que hi viu des de fa 25 anys i que té «una situació de vulnerabilitat tant econòmica com a causa de la seva discapacitat del 37%».

Els dos llançaments previstos en la combativa Ciutat Meridiana per a aquest dilluns també s’han acabat ajornant gràcies a la perseverança del moviment veïnal, sempre al peu del canó, igual que els dos que hi havia convocats al barri de Sant Roc, a Badalona.