Barcelonejant

‘Barcelona is back’

El lema que el Mobile World Congress (MWC) ha triat per a l’edició que se celebrarà aquest mes hauria de ser premonitori que venen bons temps per a la capital catalana

‘Barcelona is back’
3
Es llegeix en minuts
Joan Vehils

El lema que el Mobile World Congress (MWC) ha triat per a l’edició que se celebrarà a finals d’aquest mes hauria de ser premonitori que venen bons temps per a Barcelona. Falten 'inputs’ positius i què millor que els del Mobile traslladin un missatge optimista com que Barcelona ha tornat. Per cert, i s’ha comentat poc, que el president de Telefónica ha sigut escollit aquesta setmana president del GSMA, l’associació que organitza el Mobile, que representa més de 400 empreses de telecomunicacions i que genera al voltant de 25 milions de llocs de treball a tot el món. Així que José María Álvarez-Pallete, el primer espanyol d’ocupar aquest càrrec, tindrà un notable protagonisme en la tornada del Mobile presencial. Esperem, això sí, que no eclipsi una de les persones que més ha apostat perquè aquest esdeveniment segueixi aquí. Em refereixo a l’estimat CEO del Mobile i fill adoptiu de l’Hospitalet, John Hoffman. En fi, que a Álvarez-Pallete potser se’l troben també per la carretera de les Aigües. El president de Telefónica és un maratonià expert, un acèrrim seguidor del Madrid i un actiu tuitaire.

Un altre dels que estrenen càrrec important aquesta setmana i de caràcter internacional és Narcís de Carreras. El CEO de Nedgia (la distribuïdora de gas del grup Naturgy) ha sigut elegit president de l’Associació de Distribuïdores de Gas Europees. Aquest reconegut executiu barceloní de cognom il·lustre és net de qui va ser president del Barça i autor del lema més representatiu del club: ‘El Barça és més que un club’. Un lema, que, malgrat tot, encara continua vigent.

De Carreras m’explica que el traspàs es va fer a Milà, que substitueix el CEO d’Italgas, Paolo Gallo, i que el seu principal repte és continuar promovent el paper fonamental de les distribuïdores de gas en la consecució dels objectius climàtics de la Unió Europea.

Dues setmanes amb Maria Eugènia Gay

La setmana va d’estrenes perquè la delegada del Govern, Maria Eugènia Gay, fa 15 dies que ocupa el seu nou càrrec però sembla que s’estreni diàriament. Aquesta advocada, mare de quatre fills, ha realitzat en dues setmanes gairebé 50 actes i ja ha rebut a Barcelona cinc ministres. Aquest divendres la vam veure als Cellers Torres, amb l’alcaldessa Ada Colau i rebent els representants d’Andema. L’Associació per a la Defensa de la Marca que presideix la vicepresidenta corporativa de Tous, Rosa Tous, i té com a director general Gerard Guiu. Per cert, m’expliquen que la remodelació que està portant a terme la marca de joieria Tous a les seves instal·lacions de la seu central de Manresa és espectacular. La firma ha fet una aposta pel fengshui, la neuroarquitectura i la biofília, posant especial focus en el benestar dels treballadors i fomentant un nou model organitzatiu. Caldrà visitar-los...

Romain Fornell fitxa per Fundador 

Els cellers Fundador són els més antics de Jerez amb més de 300 anys d’existència. El fundador del primer brandi va ser Pedro Domecq i el va anomenar Fundador. Ara l’empresa pertany a un grup sinofilipí líder mundial en destil·lats i han fitxat el xef francès, ja gairebé català, Romain Fornell com ambaixador de la marca amb l’objectiu de donar a conèixer el nou brandi Fundador Supremo. Un producte d’alta gamma que està a l’altura de qualsevol conyac. Es va presentar aquest dijous al restaurant Caelis, que Fornell dirigeix a l’Hotel Ohla de la Via Laietana. El representant mundial de la marca, Àngel Piña, ens va explicar que a Espanya es consumeixen 15 milions d’ampolles a l’any però que a les Filipines, que és el mercat líder mundial, se’n consumeixen 300 milions.

Notícies relacionades

Parlant de restaurants, aquesta setmana també hem conegut que els xefs del restaurant Disfrutar (el cinquè millor del món) i el Compartir de Cadaqués obriran un nou Compartir a Barcelona. Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas també aposten fort per Barcelona amb un local de 550 metres quadrats al carrer València. Mateu m’explica que el local estarà inspirat en Cadaqués i que obriran a l’abril. Veient l’afany que aquests tres xefs posen en tot, només es pot vaticinar que serà un èxit i un nou reclam per a la ciutat.

Doncs això, que Barcelona ‘is back’ en molts aspectes, tot i que no en tots. Al sortir del Caelis pujo per la Via Laietana uns metres fins al pàrquing on havia deixat el cotxe. La sorpresa és que només es pot pagar amb diners en efectiu. Un vell cartell brut i fet a mà així ho indica. Un endarreriment.