A BARCELONA

Desallotjat l’hort comunitari del Baix Guinardó

  • La Guàrdia Urbana ha entrat aquest dimarts als terrenys on un grup de veïns tenien plantats cols, enciams (i il·lusions) i una màquina s’ha carregat els cultius

Desallotjat l’hort comunitari del Baix Guinardó

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Helena López
Helena López

Redactora

Especialista en Educació

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha desallotjat aquest dimarts l’hort comunitari El Brot, al Baix Guinardó, a pocs metres de la plaça d’Alfons X. El 5 d’octubre la mobilització popular d’un grup de veïns va aconseguir parar el desallotjament, però el procés judicial va seguir endavant i el districte d’Horta-Guinardó –és a dir, l’ajuntament–, finalment ha procedit ha executar el desallotjament –i a aixecar amb màquines tot el que han plantat els veïns– aquest dimarts primer de febrer. «Només espero que el solar no torni a omplir-se de rates i escombraries després de carregar-se un projecte tan bonic com el que estaven portant a terme aquí», lamentava una veïna. Això, un solar abandonat, era el que era fins al maig, quan va començar l’hort comunitari, aquest terreny situat en el conegut com a Torrent de Lligalbé.

Notícies relacionades

Fonts del districte d’Horta-Guinardó asseguren que es van oferir a negociar «una proposta col·laborativa conjunta, juntament amb l’associació de veïns», però que els impulsors de l’hort la van rebutjar. «En tot moment se’ls va explicar que el procés judicial continuava el seu curs, per la qual cosa quan s’ha rebut l’autorització judicial s’ha executat el llançament», prossegueix una portaveu municipal, que insisteix que des del districte es considera necessari «recuperar» aquest espai públic, «on és prevista la construcció d’un espai verd i vivenda pública».

Un any de treball

Des de l’hort, en canvi, contradiuen la versió del consistori. «La regidora Rosa Alarcón es va comprometre que l’hort no es tocaria fins que es materialitzessin els jardins que aquí estan previstos, projecte que encara no està aprovat», lamenten els defensors de l’hort. «En poques hores hem vist com es carregaven un any de treball comunitari. Aquest espai s’havia convertit en punt de trobada de veïns molt diversos», lamenten.

Temes:

Urbanisme