Arranjaments en edificis històrics

Barcelona rehabilitarà les façanes del Museu Picasso a partir de l’estiu

  • Les obres s’iniciaran a la part dels edificis que dona al carrer de Montcada

Barcelona rehabilitarà les façanes del Museu Picasso a partir de l’estiu

Ferran Nadeu

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les façanes del Museu Picasso seran objecte d’una restauració que s’iniciarà l’estiu que ve. La comissió de govern de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat el projecte, que començarà a les façanes que donen al carrer de Montcada.

La restauració serà finançada pel consistori i gestionada per l’empresa municipal BIMSA. Hi haurà treballs a tots els edificis que formen el museu: els palaus Berenguer d’Aguilar i Meca i les cases Baró de Castellet, Mauri i Finestres. També es restauraran les façanes dels patis interiors no oberts al públic.

Les obres es faran en cinc fases i es prolongaran en total una mica més de dos anys. El pressupost és d’1,6 milions d’euros. La fase inicial, que s’abordarà a l’estiu, té una durada prevista d’11 mesos.

Patologies

El projecte preveu un estudi preliminar que permetrà conèixer l’estat en què es troben les façanes per identificar possibles patologies, determinar-ne les causes reparar-les. S’ha fet ja un estudi històric sobre els cinc edificis que formen el museu, a fi d’intentar recuperar l’«essència original del conjunt», diu un comunicat.

Els treballs permetran «recuperar o reinterpretar, segons els casos», l’aparença de les façanes i garantir-ne la durabilitat. Amb aquesta restauració es culminaran les actuacions d’actualització i reparació de les instal·lacions del museu, que van començar el 2021 amb la intervenció a les façanes dels patis del palau Berenguer d’Aguilar i del palau Meca. A l’abril s’iniciarà una altra en els patis de la Casa del Baró de Castellet i de la Casa Finestres. Els quatre patis estaran arreglats i oberts al públic el novembre del 2022.

Els palaus

Notícies relacionades

El museu es va obrir el 1963 al palau Berenguer d’Aguilar i des d’aleshores ha anat guanyant espai. Es va ampliar amb la incorporació dels palaus adjacents a l’edifici original: la Casa Baró de Castellet, que es va sumar a la instal·lació el 1970; el palau Meca, que va ser afegit el 1981, i la Casa Mauri i la Casa Finestres, les últimes en completar el conjunt, el 1999.

En total, el conjunt suma una superfície total construïda de 10.936 metres quadrats. L’última intervenció arquitectònica data del 2003, quan es va articular un bulevard a la planta baixa dels cinc palaus en paral·lel el carrer de Montcada i un eix transversal que va des del carrer al jardí posterior, en un espai que està obert a la ciutat.