Després d’anys parades

Les obres de la línia 9 del metro de Barcelona es reactivaran a la primavera

Les obres de la línia 9 del metro de Barcelona es reactivaran a la primavera

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La tuneladora tornarà a la primavera a treballar a la L-9 del metro de Barcelona per acabar-ne el tram central, després d’anys amb les obres aturades, i completar aquesta línia de metro, segons ha anunciat el conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró.

El vicepresident del Govern ho va anunciar dimecres en roda de premsa després de reunir-se amb l’alcaldessa i presidenta de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Ada Colau, en una trobada en què va tractar també el tema de la mobilitat de la regió metropolitana de Barcelona i l’entrada de la Generalitat al Consorci del Besòs.

Un «clamor ciutadà»

L’alcaldessa de Barcelona va celebrar que «per fi es desbloqueja el tema de la L-9, parada molt temps», una represa de les obres que ha considerat un «clamor ciutadà».

Notícies relacionades

Colau també va insistir a reclamar el «traspàs total» del servei ferroviari de rodalia a la Generalitat, perquè es faci una «gestió de proximitat», cosa que segons el seu parer milloraria el servei.

En la mateixa compareixença, Puigneró va anunciar que abans de l’estiu sortirà a licitació l’obra entre les estacions barcelonines de Ferrocarrils de la Generalitat de plaça d’Espanya i Gràcia per unir les línies del Vallès i del Llobregat-Anoia.