Als Jardins de Pedralbes de Barcelona

Els 10 millors racons de ‘Natura Encesa: Life’

  • Els seus decorats pretenen celebrar la biodiversitat, la conservació i la bellesa natural

  • Es pot veure cada dia de 18 a 23 hores fins al 23 de gener

  • Està dividit en cinc zones: Benvinguda, Aquàtica, Biolife, Terrestre i Aèria

Els 10 millors racons de ‘Natura Encesa: Life’

LETSGO / GRUP BALAÑÀ

3
Es llegeix en minuts
Eduardo de Vicente
Eduardo de Vicente

Periodista

ver +

Un dels llocs més emblemàtics i bonics de la ciutat, els Jardins de Pedralbes, acullen aquests dies una impactant experiència visual. Es tracta de Natura Encesa: Life, un espectacle immersiu amb un milió de leds creant diversos decorats que pretenen celebrar la biodiversitat, la conservació i la bellesa natural. Es pot visitar cada dia, fins al 23 de gener, de dilluns a diumenge (a partir del dia 9, de dimecres a diumenge), de 18 a 23 hores, amb sessions cada 15 minuts, i les entrades són a partir de 9,50 euros. Carreguem al màxim la bateria del mòbil, perquè ens farem un tip de fer fotos i obrim bé els ulls per descobrir els 10 millors racons d’aquest recinte.

BENVINGUDA

La font principal és el primer element en què ens fixarem mentre a l’entorn sobresurten els llums blaves, daurades i liles i fins i tot els arbres estan il·luminats. A continuació veurem una sèrie de conscienciadores paraules relacionades amb la natura i el futur (‘hope’, ‘action’, ‘planet’, ‘now’) i un camí de flors amb tulipes, cactus, dàlies i gira-sols.

ZONA AQUÀTICA

Ens rep una ampolla gegant de plàstic a dalt per representar la necessitat de netejar els mars, per seguir amb unes figures de mers blaus. El més espectacular és la part final, on podrem posar al costat d’unes meduses suspeses en l’aire o al costat d’una balena blava de sis metres mentre sentim el seu so característic.

CUCUTS

Uns làsers ens permeten imaginar que a la zona aèria hi ha uns cucuts volant mentre sentim els seus refilets i veiem com les seves casetes van canviant de color: vermelles, blaves o blanques. Més endavant trobarem els nenúfars i orquídies que gairebé ens faran sentir les seves fragàncies.

BIOLIFE

La façana de l’edifici del parc serveix com a pantalla de projecció en la qual es mostren diferents elements sobre l’origen de la vida com les cèl·lules o els microorganismes mentre sona una dolça música instrumental. Una mica més enllà trobarem el túnel de fulls il·luminats que representa l’esperança per al planeta.

FORMIGUES DE FOC

Ja a la zona terrestre, el primer que ens sorprèn són aquests grups de formigues que s’apaguen i encenen simulant el moviment i fa l’efecte que estan caminant. Semblen seguir el seu camí al marge de l’ésser humà.

INCANDESCÈNCIA

Una gran instal·lació vermella simula el poder devastador del foc, el pitjor perill per als boscos, la flora i la fauna mentre sona el cruixit de la fusta al cremar. Una mica més al fons, els ulls gegants i lluminosos d’unes bèsties ens vigilen durant el nostre recorregut.

INSECTES

En aquest tram trobarem un gran nombre d’insectes a mida gegant amb què els nens voldran fotografiar-se. Hi ha una taràntula de vuit metres, una simpàtica llagosta i un escarabat, però el més atractiu és aproximar-se als dos pregadeus.

AUS

Ens reincorporem a la zona aèria, on hi ha uns voltors que semblen fets de filferro. El naixement de la vida és simbolitzat amb un ou i amb una cigonya, imatge de la maternitat i de l’atenció als nounats.

LIBÈL·LULA

Una libèl·lula gegant es posa dalt d’un arbre, un animal fantàstic i bonic que solca l’aire mentre observem la seva majestuositat. És una metàfora de la necessitat de cuidar la naturalesa, ja que només es troba en paratges d’aire net i pur.

CUQUES DE LLUM

Per acabar el recorregut passarem per la representació de diversos animals il·luminats per les màgiques cuques de llum com un cavall, un ren o un cérvol. Aquí també fer fotografies al seu costat resulta indispensable.

Temes:

Nadal