Plans ‘last minute’

Deu menús per acomiadar el 2021 als restaurants (i hotels) de Barcelona

  • Nombrosos establiments destacables per la seva proposta gastronòmica i festiva encara tenen algunes taules lliures, des de menys de 100 euros a més de 400

Deu menús per acomiadar el 2021 als restaurants (i hotels) de Barcelona
7
Es llegeix en minuts
Patricia Castán
Patricia Castán

Periodista

ver +

La singular nit de Cap d’Any que s’acosta estarà marcada en l’hostaleria pels horaris avançats de sopar per esgotar la diversió i els brindis fins que a les 00.30 s’hagin de buidar els restaurants. La indecisió de molts barcelonins, pendents de tests que detectin possibles contagis, i les cancel·lacions d’una part dels turistes previstos, fa que avui dia encara sigui possible trobar propostes destacades de tota mena disponibles.

Algunes traspuen glamur i menús extrallargs, d’acord amb l’ambient i el preu; d’altres resulten més assequibles i tradicionals, mentre que també creixen any rere any les opcions de fusió, en què es troben plats d’orient i occident, moltes vegades amb música i ambient de club malgrat la retallada horària. Sense oblidar l’oportunitat de provar nous espais oberts en plena pandèmia. Amb dificultat, també és possible trobar establiments que mantinguin la carta habitual sense menús tancats, com el destacat Maleducat, que ha conquistat el barri de Sant Antoni, entre altres. I si un opta per quedar-se a casa, sempre podrà sopar sense cuinar gràcies al temptador ventall de ‘take away’ a la capital catalana per aquestes festes.

Aquí presentem algunes possibilitats:

Cervecería brasería Gallega

Cervecería brasería GallegaL’arrelat establiment del carrer de Casanovas, 238 aixecarà la persiana malgrat les cancel·lacions de grups grans restringits i les baixes per confinament. Han preparat un menú per no passar gana, amb algunes de les seves especialitats i el bon servei de sempre.

Amanida amb pernil de gla i micuit entier

Bullabessa pelada

Filet al porto amb foie

Milfulls de crema i fruites del bosc

Vi, cava i copa

90 euros.


El Boulevard

El BoulevardAls locals de Costa Este es va a sopar, però sobretot a passar-s’ho bé, i a veure i deixar-se veure. Les restriccions impediran la festa posterior, però no faltarà la música, l’ambient i el color al seu nou establiment del passeig de Gràcia, 53.

Nigiri de tonyina foie amb vieires i pop; sashimi de peix mantega i salmó; dragon roll

Còctel de rap i gambes de Palamós a l’estil de Canton

Tagliata de Wagyu

Sorbet passió de cava i fruites del bosc

Bomba de Ferrero banyada de xocolata blanca

Raïm de la sort, cotilló, aigua, vi i cafè

145 euros.

145 euros.


Cecconi’s

Cecconi’sUn dels millors italians de la ciutat, reobert el setembre després d’un llarg tancament per la pandèmia, desplegarà ‘delikatessen’ i una ambientació especial per aquesta curta, però intensa nit.

Aperitiu per compartir: Croquetes de patata i fontina, trufa negra; vol-au-vent, porro, ricotta i tomàquets secs

Entrants per compartir: Coliflor, fondue de parmigiano, trufa negra; carpaccio de gambes vermelles, alvocat, magrana i caviar cítric

Tortellini de carbassa, robiola i trufa blanca

Filet de llenguado, carxofes, mantega cítrica i gremolata

Galta de vedella, puré de patata, porcini i trufa negra

Panettone calent, moscato i crema anglesa;  «Delizia Limoncello», gerd, nata batuda i vainilla

185 euros (begudes a part)


Great Room de l’Hotel W

Great Room de l’Hotel WNo és l’única proposta per passar la nit de Cap d’Any al cèlebre hotel de la Nova Bocana del port de Barcelona, però sí la més ambiciosa, malgrat haver hagut de suspendre la festa nocturna. Des de les 18.15 hores no faltarà l’animació i un petit festival pirotècnic a primera línia de mar. Tenen un paquet que per 1.060 euros més IVA la parella inclou el sopar, l’allotjament i l’esmorzar.

Còctel de benvinguda

Aperitiu amb cheesecake de tres formatges i trufa; tàrtar de ventresca de tonyina; sam coreà de llamàntol, cansalada viada i caviar; minicaneló rostit de gall jove; bullabessa amb escamarlà; minicoca de foie amb maduixes silvestres, formatge Garrotxa, oli de parmesà i trufa; piruleta de foie, anguila fumada i poma amb xocolata blanca i pistatxos

Menú: Rillettes de perdiu amb gelatina de vermut; tàrtar de gambot, percebes, navalles i escopinyes amb emulsió de marisc; turbot amb bunyol de bacallà, carxofa confitada, puré de topinàmbur i salsa de marisc; sorbet de yuzu amb nabius; mar i muntanya de filet de Wagyu i llamàntol blau, puré d’api i bolets confitats; postres «Remember Barcelona»; raïm de la sort, torró i neules.

Beguda, vi i xampany. Més de dues hores de barra lliure i accés als focs artificials.

420 euros.


Ikibana (el Paral·lel i Sarrià)

IkibanaEl japonès amb influència brasilera més addictiu de la ciutat (també per molts jugadors del Barça) compon un menú digne de les campanades i que integra alguns dels seus ‘hits’. Tots els plats estan inclosos.

Aperitiu: Ostra marinada en salsa ponzu trufada; con de cranc reial amb poma, maionesa picant, crema agra i tobiko vermell; gyozes de Wagyu amb vegetals, crema de moniato-gingebre i salsa umeboshi.

Entrant: Crema de llamàntol amb encenalls d’espàrrec, terra de cítrics, coco i brots tendres; gunkan de tonyina vermella i caviar imperial d’osetra amb crema de coriandre; nigiri de Kobe D.O. japonès lacat amb soja, mel, kizami wasabi i encenalls de foie; uramaki farcit de llagostins en tempura i alvocat, embolicat en ventresca de tonyina toro, groselles i salsa de mandarina

Principals: Llobarro setinat amb salsa de miso vermell, crema de celeri-yuzu i brots de pèsols; filet de Nebraska amb milfulls de patata trufada, bolets shimeji, fruits vermells i salsa de pebre.

Mousse de xocolata blanca, pa de pessic de xocolata negra, ganache de pistatxos, te verd matcha, pols d’or i gerds; petit fours i raïm de la sort.

Beguda, vi, cafè i una ampolla de xampany cada dues persones.

190 euros.


Saló Mediterrani del Majestic Hotel & Spa Barcelona

Saló Mediterrani del Majestic Hotel & Spa BarcelonaL’hotel que mai falla amb els banquets i la batuta del xef Nandu Jubany ofereix aquest any un festival gastronòmic per oblidar els ensurts del 2022, al passeig de Gràcia, 68.

Pernil ibèric de gla Carrasco; brioix de caviar Baeri i rovell curat; Udon de tonyina vermella amb ponzu; i bombó de pinya colada.

Gelé vegetal amb gamba blanca, alga còdium i cranc reial

Ravioli de carbassa, carxofes i crema de foie al vi olorós

Llenguado amb api nap laminat i sèrum de parmesà

Espatlleta de vedella ecològica amb salsa de trufa negra d’Osona i xirivies lacades

Lingot de xocolata i caramel amb gelat de llet i flor de sal

Petit fours nadalencs

Vi, xampany i cotilló

350 euros.


Le Grand Café Rouge

Le Grand Café RougeEl nou i rutilant restaurant que lidera el xef Romain Fornell (als baixos de l’edifici de disseny Antares, que allotja àtics de 8 milions d’euros a la rambla Prim, 6) ret culte –amb segell propi– al receptari francès en format de braseria des de fa tot just unes setmanes. Atenció als sostres de vertigen.

Ostres fumades, celeri i gel de poma verda; king crab, curri i caviar; escamarlans en tempura d’arròs inflat, pastanaga, mango i wasabi

Turbot a la brasa, celeri i trufa melanosporum

Maki de colomí, fuagràs, col i suc rostit

Selecció de formatges Cap d’Any

Vacherin d’aranja i taronja sanguínia

Raïm de la sort

Sense beguda, 120 euros; amb vi i xampany, 180.


Saló Gaudí a l’Hotel Arts

Saló Gaudí a l’Hotel ArtsL’hotel de la Vila Olímpica tornarà a organitzar una de les nits de Cap d’Any més elegants de la ciutat, amb aquesta i altres opcions gastronòmiques (també al seu restaurant Enoteca). A més compta amb paquets especials amb allotjament.

Aperitiu: Ostres del delta de l’Ebre i les seves salses; pernil ibèric de gla reserva 36 mesos; les nostres conserves casolanes; tàrtar de tonyina, salmó, alvocat Gnocchi, salsa de trufa negra Centolla, herbes, cruixent d’arròs; croquetes de hummus i espinacs; coca de foie, anguila fumada, emulsió de poma; salmón curat, sèsam, wakame; torrada amb moniato, ran el-hanout, mel; piruleta de xai, salsa de iogurt i cardamom.

Llamàntol blau gallec, gelatina de crustacis, caviar i crema de fonoll

Caneló de pollastre rostit, salsa de foie i bolets

Llobarro, crema de carbassa, salsa d’all negre i llavors garapinyades

Filet de vaca, crema de patata, múrgoles a la crema i verdures setinades

Moment Dolç 2021 Xef Sylvain

Vi, xampany i cafè. Barra lliure de 00.00 a 1.00h

420 euros.


Gala

GalaL’establiment líder del grup Isabella’s va obrir fa només unes setmanes a la ciutat, on abans hi va haver El Principal (Provença, 286) però la seva oferta jove i desenfadada ja l’ha convertit en punt de trobada per sopar i fer copes.

Entrants: Macaron de trufa sandvitx de foie-gras; tempura d’ostres.

Ou poché amb crema de coliflor, caviar de coliflor, caviar oscietra i crema francesa.

Consomé d’escamarlans al conyac amb dauets i fulls de pasta

Costella de xai al cardamom amb puré de castanyes

Tronc de sant Silvestre

Cafè i mignardises. Vi, cava i copa

135 euros.

135 euros.


Mr. Porter

Mr. PorterEl local dels baixos de l’Hotel Sir Victor (Rosselló, 265) ja és una referència per als carnívors i també els amants d’aquest interiorisme tan propi d’un ‘steakhouse’ elegant.

Còctel de benvinguda; focaccia Mr. Porter; porro rostit al forn Taboon

Carpaccio de roast beef; carpaccio d’alvocat amb caviar de beluga

Llamàntol a la brasa amb mantega de fines herbes; espàrrecs a la brasa amb pebrots de Padrón

Filet de Chateaubriand (300 grams) amb fuagràs; Mac «n» cheese amb trufa d’hivern

Notícies relacionades

 Golden Opera còctel i 12 grans de raïm de la sort, cotilló

145 euros.