Crítiques a TMB

CGT defensa el conductor de bus de Barcelona: «Les joves no van sol·licitar parada»

CGT defensa el conductor de bus de Barcelona: «Les joves no van sol·licitar parada»

JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La secció sindical de transports de Barcelona CGT Bus ha defensat el conductor de bus de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) de la línia H16 a qui una mare ha acusat de no deixar baixar les seves dues filles, i ha assegurat que «les joves no van sol·licitar parada».

En un comunicat aquest dimarts, CGT ha explicat que el conductor ha manifestat a la secció sindical que les noies eren les dues úniques persones a l’autobús i que no van sol·licitar parada: «Quan una d’elles es va adreçar al conductor preguntant-li ‘¿quan ens obriràs?’, aquest li va contestar que ho faria en la pròxima parada».

CGT ha defensat que la situació que va relatar la mare «no és més que el dia a dia d’un conductor d’autobús», quan els usuaris no sol·liciten parada, o bé la sol·liciten i l’autobús no la marca degudament.

Obrir fora de parada, «perillós»

Ha recordat que els conductors d’autobús tenen prohibit obrir fora de parada perquè «és un acte perillós», que ho impedeix la normativa interna i que pot multar la Guàrdia Urbana, per la qual cosa no obren fins a la parada següent.

A més, ha acusat TMB «de mentir a una mare enfadada, responent a la seva queixa amb evasives» i considera que hauria d’haver-li respost que havia localitzat al conductor i explicar-li el que havia passat.

Notícies relacionades

«És comprensible que per qualsevol motiu a una persona se li passi demanar parada però aquesta badada no pot significar carregar contra la persona que està exercint la seva feina tal com se li exigeix. I molt menys que se l’acabi acusant directament o veladament de delictes gravíssims», ha dit.

També ha retret a la presidenta de TMB, Laia Bonet, –que va lamentar la situació i va assegurar que no permetrien que tornés a passar–, no haver donat «una explicació coherent i real» i li recorden que aquest tipus de situacions continuaran passant diàriament, tret que els sol·licitin obrir les portes en totes les parades.