ACTIVITATS FAMILIARS

Els 10 millors espais del renovat Museu de Cera de Barcelona

  • Hi són representats artistes com ara músics, pintors i cuiners

  • Hi ha sales dedicades a l’esport, al terror i al mar

  • Destaquen els racons temàtics sobre ‘La casa de papel’, ‘Joc de trons’ i ‘Star Wars’

Els 10 millors espais del renovat Museu de Cera de Barcelona

ADVANCED LEISURE SERVICES

3
Es llegeix en minuts
Eduardo de Vicente
Eduardo de Vicente

Periodista

ver +

Les principals ciutats del món tenen el seu museu de cera, que és una de les atraccions de llocs com Londres i Nova York (Madame Tussauds) i el Grévin parisenc. A Barcelona en teníem un que s’havia fet vell i cridava poc l’atenció, però des de fa poc més d’un any tot va canviar. Ara les figures s’han renovat, hi ha més presència de personatges catalans i té molts més al·licients. Ens endinsem ja a l’interior del nou Museu de Cera de Barcelona per descobrir els 10 racons més atractius d’aquesta remodelació.

L’ASCENSOR PANORÀMIC

Per començar, ens fiquen dins d’una habitació que fingeix ser un ascensor que ens pujarà a 100 metres d’altura mentre el terra tremola. Des d’allà val la pena mirar en totes direccions per tenir una vista privilegiada del funicular, la catedral, Montjuïc, l’Anella Olímpica, el Tibidabo, la Sagrada Família i el port.

‘LA CASA DE PAPEL’

Estant encara recent l’estrena de la seva cinquena i definitiva temporada podem endinsar-nos a l’interior d’un banc on s’han col·locat els personatges de La casa de papel, amb Tokio i Nairobi al capdavant. Els rostres d’Úrsula Corberó i Alba Flores està tan ben reproduïts que fins i tot fan una mica de iuiu. 

MÚSICS RECENTS

Aquí ens atiparem de fer-nos fotos. Per començar, ens trobarem un sorprenentment fidel Elton John i els Beatles en una butaca. Al davant hi ha Freddie Mercury en plena efervescència, Michael Jackson amb la seva inclinació impossible de Smooth criminal (val la pena mirar com la gent posa imitant-lo, es foten cada nata...), David Bowie i dives com Rihanna, Adele, Taylor Swift amb la seva guitarra, Billie Eilish i la catalana Rosalía, de vermell llampant.

PINTORS

Ens dona la benvinguda a aquest espai Frida Kahlo, que té un racó propi entre cactus. Aquí trobarem els més històrics (Goya, Velázquez i el Greco) i els del segle XX com Picasso i Dalí, que està assegut al seu famós sofà amb els llavis de Mae West esperant que ens fem una foto amb ell.

CUINERS

La gastronomia està representada pels cuiners catalans més famosos, que es troben al seu lloc de treball posant per a la premsa: Carme Ruscalleda, Ferran Adrià, els germans Roca i el televisiu Jordi Cruz. Però el més simpàtic és la presència de Remy, el ratolí xef de Ratatouille.

ESPORT

¿A qui no li agrada fer-se una foto amb el seu esportista favorit? Doncs aquí tenen els tennistes Rafa Nadal i Serena Williams, la gent del motor com Laia Sanz, Fernando Alonso i Marc Márquez, però hi ha dues instantànies que no fallen. Ens podem situar entre Pau Gasol i Michael Jordan a mida real per comprovar com som de baixets, o al costat de Leo Messi (que no ha canviat de samarreta i continua sent del Barça) celebrant un gol al costat de llegendes com Zamora i Samitier, tot i que els nens ni n’han sentit a parlar.

TERROR

Els petits poden abstenir-se d’entrar en aquesta sala (hi ha un passadís que permet evitar-la). Els nostres pitjors malsons es faran realitat amb monstres cinematogràfics com Hannibal Lecter, un dels sàdics de Hostel  i dels assassins de La Purga, la Monja, Michael Myers, Jason i els protagonistes d’It i Scream. No és el túnel del terror, però més val entrar-hi amb compte perquè està una mica fosc i ens fa por que algun d’ells sigui de veritat. Precaució, amic visitant.


‘JOC DE TRONS’

No menys violents eren els personatges de Joc de trons i coneixerem de primera mà els Immaculats, posarem amb Jon Snow i un dels llops huargs. O, la grossa, podrem seure al mateix Tron de Ferro. (¡Compte amb les espases!)

AL MAR

Ens acostem a la costa i ens donen la benvinguda, Narcís Monturiol i Jules Verne. Veiem un submarí en el qual penetrarem per seguir la nostra ruta fixant-nos en tots els seus detalls. També hi ha un mural interactiu al costat de la nedadora catalana Ona Carbonell. A la sortida ens espera Greta Thunberg, la nena ecologista, i ens traslladem a un barco pirata, on veurem el John Silver de L’illa del tresor i altres bucaners, però el més buscat és Jack Sparrow (molt fidel al real), que és al seu camarot.

‘STAR WARS’

Per finalitzar la visita, els fans de Star Wars es podran fotografiar amb els soldats imperials, amb Rey, la protagonista de l’última trilogia, i la més sol·licitada, a la cabina del Falcó Mil·lenari al costat de Chewbacca. ¡Que la força ens acompanyi!

Temes:

Museus Famosos