‘Macrobotellon’ polèmic

Detingut un jove a Lloret de Mar per cremar un cotxe de policies de paisà durant la Mercè

  • Els fets van ocórrer la matinada del 24 de setembre en la mobilització que va reunir més de 40.000 persones a la plaça d’Espanya i va acabar en greus aldarulls

Detingut un jove a Lloret de Mar per cremar un cotxe de policies de paisà durant la Mercè

Manu Mitru

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els Mossos d’Esquadra han arrestat un jove de 25 anys de nacionalitat espanyola a Lloret de Mar (la Selva) per haver cremat un cotxe de policies de paisà de la Guàrdia Urbana de Barcelona la matinada del 24 al 25 de setembre, segons fonts consultades per EL PERIÓDICO. El vehicle policial, que no estava logotipat, com es pot veure a la imatge que acompanya aquesta notícia, va ser calcinat durant els greus aldarulls que van seguir a un polèmic ‘macrobotellon’ que va reunir més de 40.000 persones –moltes eren menors d’edat– a l’avinguda Maria Cristina i el parc de Joan Miró. L’home ha sigut detingut –ahir dijous a les cinc de la tarda– dos mesos després de l’incident arran de la investigació del GIDOP (Grup d’Investigació de Delictes d’Ordre Públic).

Els fets van ocórrer al final de la nit, quan diversos cotxes de la Urbana van acudir a atendre una de les emergències –hi va haver diverses baralles que van acabar en apunyalaments– a prop de la plaça d’Espanya i van acabar sent atacats per un grup de joves, segons fonts dels Mossos. El cotxe, que va acabar completament calcinat, era al costat d’altres vehicles logotipats que també van ser vandalitzats. A l’arrestat se’l considera autor d’haver cremat el cotxe de paisà. La resta de vehicles van patir desperfectes però no van cremar.

Notícies relacionades

Aquella festa improvisada va acabar a les cinc de la matinada en una batalla campal amb el llançament d’ampolles de vidre entre els assistents i contra els agents de la Guàrdia Urbana, com va cobrir en directe EL PERIÓDICO. Hi va haver un important nombre de ferits i destrosses, també al Palau de Congresos de la Fira, el principal espai català per administrar vacunes contra el coronavirus. Més d’una desena de joves van acabar ferits d’arma blanca durant discussions que els van enfrontar. Segons l’Ajuntament de Barcelona, la nit es va saldar amb 20 detencions i 45 ferits pel Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

La vintena d’arrestos no van incloure el sospitós d’haver cremat el cotxe de la Guàrdia Urbana. La investigació oberta pels Mossos ha permès, repassant totes les gravacions que van prendre aquell dia i interrogant testimonis, reconstruir l’incident i identificar el presumpte autor, que va ser detingut ahir dijous a última hora del dia.