Celebració festiva

L’hospital de Sant Pau inaugura el Nadal amb un nou xou de llums

  • ‘Llums de Nadal’ es podrà veure del 22 de novembre al 9 de gener al recinte modernista amb un espectacle propi d’un conte de fantasia

L’hospital de Sant Pau inaugura el Nadal amb un nou xou de llums
2
Es llegeix en minuts

Barcelona rep la temporada nadalenca amb l’arribada d’un màgic paisatge lluminós, Llums de Sant Pau, del 22 de novembre al 9 de gener, al recinte modernista de l’hospital del barri de Guinardó. L’espectacle convidarà els barcelonins a descobrir un paisatge, de gairebé un quilòmetre de longitud, propi d’un conte de fantasia, decorat amb llums nadalencs i una varietat de figures il·luminades. Sota el lema, ‘Amb el capvespre arriba un viatge màgic’, l’esdeveniment barceloní busca captivar tots els espectadors que assisteixin al recinte, que com han avançat, estarà ple de sorpreses que, asseguren, enamoraran sobretot els més petits.

La idea arriba al recinte que va projectar Domènech i Montaner a principis del segle XX des de les illes britàniques. «El projecte va néixer perquè buscàvem una manera d’animar els mesos més freds i foscos de l’any. Així que se’ns va ocórrer ajuntar el Nadal i l’arquitectura. I d’aquesta manera va néixer Christmas at Kew», ha comentat Nicolás Renna, director general de Proactive Entertainment. La primera vegada que va tenir lloc aquest espectacle de llums va ser el 2014 a Londres. La rebuda per part del públic va ser tan òptima que, al marge d’arrelar-se al Regne Unit, va arribar al continent i avui quatre ciutats d’Alemanya il·luminen els seus jardins més emblemàtics cada any. Primer va aterrar a Berlín i després ho va fer Stuttgart, Dresden i Münster.

Notícies relacionades

Durant els pròxims dos mesos, quan el cel s’enfosqueixi, el recinte modernista de Sant Pau s’il·luminarà com mai abans ho havia fet. La perfecta harmonia entre el paisatge horitzontal dels jardins i el vertical dels edificis del recinte, crearà una funció màgica a l’emblemàtic edifici de Lluís Domènech i Montaner. «Quan el 2019 Proactive va tenir la idea de parlar amb el recinte de Sant Pau, em vaig sorprendre perquè realment no és dels llocs més reconeguts de Barcelona, però quan vam venir a veure-ho vaig entendre el perquè de la seva elecció. No tothom coneix aquesta joia que té la ciutat i ens ajuda a poder arribar a un públic més ampli d’una manera màgica en una temporada especial», ha explicat Christian Dickmann, un altre responsable de l’empresa. L’espectacle obrirà les seves portes de dilluns a divendres de sis de la tarda a onze de la nit, excepte els dies del 24 i 31 de desembre. S’espera convertir Llums de Sant Pau en un dels esdeveniments nadalencs més esperats de la ciutat, el projecte ha tingut molt bona rebuda en altres ciutats europees i per això esperen complir aquest objectiu també a Barcelona.

Les entrades es podran aconseguir tant en la pàgina web del recinte comprant-les amb temps, o en taquilla. Llums de Sant Pau ofereix una varietat de descomptes per a nens, jubilats i col·lectius. A causa de les normatives de la Covid-19, s’ha limitat l’accés a un determinat nombre de persones, d’aquesta manera els espectadors podran disfrutar de l’experiència de forma segura, a l’aire lliure i seguint un circuit d’una única direcció. Al llarg de tot el recorregut serà obligatori l’ús de la mascareta.