Patrimoni

L’associació de veïns demana parar les obres de la Sagrada Família si no es reuneix el grup de treball

Els veïns consideren «totalment inassumible» la intenció dels responsables del temple de recuperar el volum de visitants de l’any 2019, un total de 4,5 milions de visites

Sagrada Familia

Sagrada Familia / JOAN CORTADELLAS (EPC)

1
Es llegeix en minuts

L’Associació de Veïns de la Sagrada Família ha demanat a l’Ajuntament de Barcelona que paralitzi les obres del temple fins que es reuneixi el grup de treball acordat pel consistori i la junta del temple per buscar solucions a la problemàtica del turisme de la basílica i el seu encaix urbanístic. En un comunicat, l’associació veïnal denuncia que «estan incomplint el compromís, que van adquirir l’octubre del 2018, de crear un grup de treball per analitzar i proposar les millors solucions a l’encaix del temple en l’urbanisme de la ciutat».

Els veïns es queixen que des que es va constituir aquest grup de treball, el 5 de març del 2020, no s’ha reunit ni una sola vegada i que «ni l’ajuntament ni el temple han volgut activar-lo una vegada passada la fase més dura de la pandèmia». «Ens sembla totalment immoral que la junta pugui continuar les obres oblidant-se del grup de treball i de les reivindicacions del barri, i totalment irresponsable l’actitud de l’ajuntament, per negar-se a convocar-lo malgrat les reiterades peticions de l’associació de veïns i veïnes i permetent la continuació de les obres», denuncien en la seva nota pública.

Els residents del carrer de Mallorca

Notícies relacionades

A més, els veïns expressen la seva preocupació per la intenció dels responsables de la Sagrada Família de recuperar el volum de visitants de l’any 2019, un total de 4,5 milions de visites, equivalents a 15.000 visites diàries. «Aquestes xifres són totalment inassumibles per la capacitat física de l’entorn, i la demostració la vam tenir el mateix any 2019, quan vam detectar deu àrees sobresaturades i nou de saturades entorn de les illes més pròximes al temple, espais en els quals és impossible deambular amb normalitat».

Una altra preocupació dels veïns és el futur de les vivendes de prop de 1.000 famílies que viuen al carrer de Mallorca i estan afectades urbanísticament. «L’ajuntament no clarifica la situació. Ens sembla indigne que es mantingui en la incertesa aquestes famílies de manera indefinida». Per tot això, demanen al consistori «la immediata convocatòria del grup de treball i la paralització de les obres fins que aquest comenci a funcionar».