Grup reincident

12 detinguts per furtar diners de targetes de crèdit, després de fitxar el número pin al metro de Barcelona

  • Els presumptes autors del furt aprofitaven quan les víctimes compraven bitllets a les màquines expenedores per veure la seva contrasenya personal

2
Es llegeix en minuts

Els Mossos d’Esquadra han detingut dotze persones per presumptament furtar targetes de crèdit, després de fitxar-los prèviament el pin quan les víctimes compraven bitllets de metro a la màquina expenedora. Després, treien dels caixers el màxim de diners permesos. Les detencions es van efectuar en una operació coordinada entre els dies 27 i 29 d’octubre, en estacions de diverses zones com Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Badalona, el Prat de Llobregat (aeroport) i als municipis de Llinars del Vallès i Zamora. Algun dels autors van ser detinguts quan intentaven abandonar el país o havien marxat de Catalunya, com és el cas de dues detencions a l’aeroport del Prat i a Zamora, que les va fer la Policia Nacional alertada pels Mossos.

El ‘modus operandi’ del grup de presumptes delinqüents era el següent: un s’acostava a la víctima que estava comprant una targeta de metro al dispensador automàtic de l’estació i es fixava en el pin que marcava al teclat, operació que en l’argot policial es coneix com a ‘mirapins’. També vigilaven a quina butxaca es guardava la targeta de crèdit quan acabava l’operació i els ho deien als companys que després feien un seguiment a la víctima i buscaven el millor moment per furtar la cartera. Una vegada tenien la targeta de crèdit, de la qual ja sabien el pin, els delinqüents anaven a un caixer automàtic i treien del compte corrent el màxim de diners permesos.

Notícies relacionades

La investigació va començar després de detectar-se un augment de les estafes i furts en diverses estacions de metro i de voltants de Barcelona, fet que va portar a identificar diversos autors que formaven grups que, de manera molt organitzada i especialitzada, efectuaven aquests delictes. Els detinguts són dotze persones, deu homes i dues dones, d’entre 21 i 44 anys, de nacionalitat romanesa i que sumen entre tots 152 antecedents policials.

Després de passar a disposició judicial, els detinguts van quedar en llibertat amb càrrecs i dos d’ells tenen prohibit accedir a la xarxa de metro del Transport Metropolità de Barcelona. La policia catalana ha alertat de la importància d’ocultar amb una mà el teclat mentre amb l’altra teclegem el pin de la targeta quan utilitzem un caixer automàtic o una màquina expenedora de bitllets. 

Temes:

Metro Robatoris