Barcelonejant

Els 8 milions de croquetes de Nandu Jubany

L’últim llibre de l’hiperactiu cuiner d’Osona dona per a una xerrada amb el president Aragonès i una sessió de fotos amb els primers espases de la cuina. I si busqueu discreció, aneu a la Bodega Sepúlveda.

Els 8 milions de croquetes de Nandu Jubany
3
Es llegeix en minuts
Joan Vehils

És difícil jutjar les persones si no les coneixes. També és complicat que algú et produeixi animadversió si comparteixes taula i estovalles. Recordo fa uns anys que vaig mantenir una trobada amb Rajoy i em va semblar un paio entranyable. Això sí, només va parlar de ciclisme i una mica de futbol. Explico això perquè aquest dimarts vaig poder conversar una estona amb el president Pere Aragonès. Va ser en la presentació del llibre de Nandu Jubany. Aragonès i la seva dona Junina Juli Pujol van ser dels primers a arribar i dels últims a abandonar el restaurant Pur que Jubany regenta al passatge de la Concepció. 

Eren en una taula al fons amb els empresaris Joan Boix i Anna Bosch de Noel Alimentació, Ramon Agenjo de DAMM, la periodista Xantal Gavina i la ‘sommelier’ Meritxell Falgueras. M’hi vaig acostar a petició de Joan Boix. Abans vaig poder veure Eduardo Mendoza, Judit Mascó, Alfonso Rodés, Xavier Bertran, Paco de la Rosa Torelló, Quim Vila i la ‘food stylist’ Laura Pons a més dels xefs Joan Roca, Carles Abellán i Carles Gaig i la seva dona, Fina Navarro. O sigui que Nandu Jubany va reunir el millor de cada casa en la presentació del llibre ‘Receptes per compartir en família’. Un llibre que va elaborar durant la pandèmia i en el qual ha realitzat les il·lustracions el seu fill Audald. Nandu és un exemple de com afrontar la vida en moments complicats. Una prova n’és aquest llibre i un altre les més de 8 milions de croquetes que va fer des que va començar el confinament. Es va reinventar, va treballar dia i nit i ara és un producte consolidat en diversos supermercats. No obstant, si algú té mèrit en aquesta família és ‘La morena’ (així anomena Nandu la seva dona Anna Orte). La persona que centra, guia i aguanta l’incansable Nandu Jubany. Ella també és una crac.

Doncs això, que vaig conversar amb Aragonès i, de prop, em va sorprendre la seva empatia i la seva memòria. Entre altres coses, perquè accepta el debat i està al corrent de tot el que es publica i ho recorda amb exactitud...

El xef de les ‘celebrities’ de Chicago

Notícies relacionades

Un dia abans, en un espectacular àtic situat al carrer Ciutat de Granada, vaig conèixer Charles Webb, el famós cuiner que té el reconeixement de ser considerat el millor xef privat de Chicago. Procedeix d’una família humil, va estudiar econòmiques i va treballar a Wall Street fins que va presenciar en directe la caiguda de les Torres Bessones. Aquell mateix dia va decidir donar un nou rumb a la seva vida i dedicar-se a la cuina a més de comprometre’s en temes com la sostenibilitat, l’art urbà, el col·lectiu LGQTB i altres temes socials. Ara, en el seu projecte més recent #ChefOnTour, vol compartir la seva experiència culinària i descobrir nous costums a través d’una sèrie de viatges. Em comenta que el fascina Barcelona, els seus mercats, especialment el de La Boqueria, però també els carrers, els restaurants. Per això, entre les ciutats triades en la seva ruta mundial no podia faltar. En fi, que Barcelona encara és Barcelona malgrat que a alguns els pesi...

De Madrid a Barcelona

Quan un entra al restaurant Bodega Sepúlveda sempre ha d’estar atent a qui es pot trobar. Va ser refugi durant molt temps de Pep Guardiola i de Concha Velasco, però continua sent punt de trobada d’artistes, empresaris i polítics. Dijous passat compartien taula el director del Teatre Lliure, Juan Carlos Martel, el director del Cercle de Belles Arts de Madrid, Valerio Rocco; la directora General de la Fundació espanyola per a la Ciència i la Tecnologia, Inma Aguilar, i la directora de la Fundació del Banc de Sabadell, Sonia Mulero. O sigui, dos de Madrid i dos de Barcelona. Martel em comenta que aquest any també va presentar la programació del Lliure a Madrid i va ser un èxit. A més, Martel és dels que pensa que Barcelona comença a recuperar-se. M’encanta el seu optimisme. Només així podrem canviar aquest corrent negativista que no ens porta enlloc. Respecte a Rocco, Aguilar i Mulero els vaig escoltar en la quarta edició de ConectARTE, que organitza la Fundació Banc de Sabadell al SónarCCCB. Valerio Rocco i Inma Aguilar ens van oferir un màster sobre la relació entre ciència, art i innovació. No obstant, em quedo amb la fantàstica relació que hi ha entre els madrilenys i els catalans...