Primer dia de Cimera del Clima

Barcelona, París i Londres reclamen fixar un full de ruta ambiciós davant l’emergència climàtica

Colau, junt amb els alcaldes Hidalgo i Khan, demana més recursos i competències perquè les grans urbs puguin liderar el canvi i actuar més ràpid

Barcelona, París i Londres reclamen fixar un full de ruta ambiciós davant l’emergència climàtica
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, l’alcaldessa de París, Anne Hidalgo, i l’alcalde de Londres, Sadiq Khan, han demanat aquest dilluns «més ambició» per fer front a l’emergència climàtica. Ho han fet des de Glasgow, on han arribat avui amb tren procedents de Londres, per participar en la Cimera Mundial del Clima de les Nacions Unidades, segons informa l’Ajuntament de Barcelona en una nota de premsa.

Colau, Hidalgo i Khan han reivindicat la coordinació de les grans ciutats davant els reptes climàtics i han demanat més recursos i competències perquè les grans àrees urbanes puguin liderar el canvi i actuar més ràpid. «La dificultat dels estats per establir acords a la COP26 no es trasllada a les grans ciutats, que avui han fet més sòlida la seva aliança global per demanar una ambició més gran per fer front a l’emergència climàtica. Les ciutats reivindiquen que estan preparades per assumir més competències i recursos, i recorden que són clau per implantar les mesures que acorden els estats», recull la nota de premsa de l’ajuntament.

Notícies relacionades

Agrupades sota el paraigua de la xarxa mundial C40 (les ciutats unides contra el canvi climàtic), les grans urbs representen 700 milions d’habitants i més d’una quarta part de l’economia mundial. Totes les ciutats integrades a la C40 han reafirmat el seu compromís de continuar impulsant plans d’acció climàtica per reduir les seves emissions i lluitar per una recuperació justa i ecològica. A més, el Pla Clima de Barcelona ha sigut reconegut com la millor iniciativa de les grans ciutats europees, un guardó atorgat per un pacte que agrupa més de 7.000 autoritats locals i 51 regions europees.

Tant Khan com Colau s’han posat al capdavant de les reivindicacions i compromisos de la C40, i intervindran a la Cimera els pròxims dies. Així, Khan i Colau prenen aquest dimarts el lideratge de la C40, que al seu dia va presidir Hidalgo. Londres, París i Barcelona volen reforçar aquesta aliança de ciutats, que consideren bàsica per a la implantació de mesures per fer front a l’emergència climàtica, però han insistit a reclamar que la COP26 ha de fixar un full de ruta clar i ambiciós.